Hírek

Magyaros rangadók jönnek

Belgiumban és Németországban is honfitársaik lövései keseríthetik a kapusaink életét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek – Sváb Dánielék tévés meccse

Csak egy magyar érdekeltségű bajnokit rendeznek a hétvége első délutánján: Sváb Dániel együttese, a német másodosztályban utolsó helyen álló Energie Cottbus az FSV Frankfurtot látja vendégül. A találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti.

Szombat – magyar rangadó Belgiumban

Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 a zsinórban három vereséget elszenvedő Eintracht Frankfurt otthonában vendégszerepel a német Bundesliga 13. fordulójában. A másodosztályban szereplő, Hajnal Tamást is foglalkoztató Ingolstadt a listavezető Köln otthonába látogat.

Az edzőváltáson átesett, Varga Józsefet is foglalkoztató Middlesbrough a Leeds vendége lesz az angol másodosztály 16. fordulójában. A sérült Bogdán Ádámot nélkülöző Bolton a Watfordhoz látogat.

A szintén sérüléssel bajlódó Sáfár Szabolcs klubja, az osztrák Innsbruck az Austria Wiennel mérkőzik ezen a hétvégén.

A holland első osztályban szereplő, Otigba Kennethet is soraiban tudó Heerenveen a PSV Eindhoven otthonában küzdhet a három pontért. Németh Krisztián csapata, a Roda is idegenben szerepel, az AZ Alkmaar ellen.

A belga élvonalban magyar rangadót rendeznek: Vass Ádám csapata, az Oostende a Köteles Lászlót foglalkoztató Genket látja vendégül.

Pintér Ádám klubja, az orosz első osztályú Tom Tomszk a Rubin Kazany ellen lép pályára.

A Tőzsér Dánielt is foglalkoztató olasz élvonalbeli Genoa az AC Milan vendége lesz. A Serie B-ben Feczesin Róbert és Laczkó Zsolt együttese, a Padova a Barihoz látogat. Kovácsik Ádám csapata, a Carpi a Sienát fogadja. Tőzsérék mérkőzését a magyar szurkolók is élőben követhetik a SportKlubon, 20 órától.

A dán bajnokságban Vadócz Krisztián csapata, az Odense a közvetlen rivális Randers vendége lesz.

Filkor Attila felépült sérüléséből, így ott lehet a Chateauroux Lens elleni vendégjátékán a francia másodosztályban.

A Megyeri Balázst is foglalkoztató, görög listavezető Olimpiakosz a Pantrakikosz otthonában lép pályára.

Az izraeli élvonalban légióskodó Hrepka Ádám és csapata, a Bnei Yehuda a Hapoel Acre otthonában vendégeskedik.

Vasárnap – városi derbi vár Dzsudzsákékra

A német első osztályban szereplő, Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Hannover a Hamburg vendége lesz. A mérkőzést az Eurosport2 élőben közvetíti.

Az orosz első osztály vasárnapi meccsein két magyarnak is szoríthatunk: Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva városi derbin bizonyíthat a Lokomotiv ellen. Koman Vladimir és az FK Ural pedig a Szamara ellen lép pályára.

A Gulácsi Pétert is soraiban tudó, osztrák listavezető Salzburg a második helyezett Rapid Wien ellen javíthatja ki az előző fordulóban elszenvedett vereségét.

A holland élvonal vasárnapi játéknapján Adorján Krisztián csapata, a Groningen a Zwollét fogadja, míg a Bodor Boldizsár, Babos Gábor duót foglalkoztató NAC Breda a Twente vendége lesz.

A svájci élvonalban zsinórban két győzelmet arató, Vanczák Vilmost is soraiban tudó FC Sion a sorozatban két vereséget gyűjtő Zürich otthonában bizonyíthat.

Hétfő – magyar rangadó Németországban is

Gera Zoltán már a West Bromwich Albion első keretével edz, de a visszatérésére egyelőre várni kell, így nem lesz ott az Aston Villa elleni bajnokin az angol élvonalban.

A lengyel bajnokságban hétről-hétre kiváló formában teljesítő Lovrencsics Gergő a Cracovia ellen bizonyíthat a Lech Poznan színeiben.

Király Gábor ezúttal a Stieber Zoltán, Korcsmár Zsolt magyar kettőssel szemben bizonyíthatja, méltán választották a 2012–2013-as szezon legjobb kapusának a Bundesliga II-ben. Az 1860 München a Greuter Fürth csapatát fogadja.

Olvasói sztorik