Hírek

Fiataljaink nem bírtak az angolokkal

A magyar U19-válogatott 4-1-re kikapott a Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mészöly Géza vezette U19-es válogatott az idei évben több nagy skalpot is begyűjtött már, legyőzte a portugálokat, az olaszokat, a németeket és a franciákat is. A csütörtöki ellenfél a magyarországi Európa-bajnokságra vezető úton az első selejtező minitornát októberben sikerrel abszolváló angol válogatott volt.

A meccs első lehetőségei a mieink előtt adódtak, de egyetlen hiba elég volt ahhoz, hogy az angolok megszerezzék a vezetést: az ötödik percben Hrabina Alex kivárt egy hazaadás után, majd röviden rúgta ki a labdát, az angolok a tizenhatos előterében megszerezték, létszámfölényben támadtak, és két passz után Josh Murphy hét méterről a kapuba helyezett (0-1).

Hiába birtokolta többet a labdát a magyar válogatott a folytatásban, az angolok masszívan védekeztek, és a megszerzett labdákból gyors támadásokat indítottak. A 42. percben az egyik ilyen ellenakció végén, egy bal oldalról érkező labdát Paul Digby lőtt nyolc méterről a jobb alsó sarokba (0-2).

A második félidő elején a magyar válogatott játszott mezőnyfölényben, de az angolok nemcsak kiválóan védekeztek, hanem életveszélyesen kontráztak: az 56. percben a felezővonalon labdát vesztettek a mieink, a vendégek villámgyorsan végigvitték az ellentámadást, kijátszották a helyzetet, és Bennett pontos befejezésével háromra növelték az előnyt (0-3).

A 74. percben szépítettek a magyar fiatalok: Talabér Attila 22 méterről, szabadrúgásból lőtt a jobb alsó sarokba (1-3). A hajrában nagy erőket mozgósított a felzárkózás érdekében a hazai csapat, de gólt az angolok szereztek, a 87. percben Robinson néhány látványos csel után lőtt tíz méterről a jobb felső sarokba, kialakítva a végeredményt (1-4) – tudósít az MLSZ honlapja.

U19-es nemzetközi felkészülési mérkőzés

Magyarország–Anglia 1-4 (0-2)

Telki, 250 néz. Játékvezető: Radványi

Magyarország: Hrabina – Asztalos D., Bobál D., Tamás K. – Medgyes Z. (Vida, 61.), Talabér, Németh M., Forgács D. (Varga Z., a szünetben) – Farkas Z., Bobál G., Kalmár (Pongrácz, 67.). Edző: Mészöly Géza

Gólszerzők: Talabér (74.), illetve Murphy (5.), Digby (42.), Bennett (56.), Robinson (87.)

Olvasói sztorik