Hírek

Herczeg András legyen a kapitány?

Az edzőképzés vezetője, Szalai László szerint a DVSC történetének legsikeresebb edzője alkalmas a feladatra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közhangulat azt mondja, külföldi kapitány kell, a szakmai nagy része viszont úgy vélekedik, hogy magyar szakemberek is alkalmasak a feladatra. A sajtó egyre-másra emleget külföldi sztáredzőket, az UEFA edzőképzés hazai vezetője, Szalai László viszont a SportKlub televízió kedd esti adásában mondott egy magyar nevet.

– Én tudok olyan nevet mondani, aki szerintem minden további nélkül alkalmas, hogy egy jó stábbal a válogatottat vezesse. Nem az edzőképzés vezetőjeként mondom ezt, csak a magyar futballban dolgozóként. Úgy gondolom, az elmúlt években Herczeg András volt az, aki a Debrecennel jelentősebb eredményt ért el, és fel tudott mutatni valamit nemzetközi szinten – mondta Szalai László.

A DVSC történetének legsikeresebb edzője. Már pályaedzőként részese volt három bajnoki címnek és két Szuperkupa-győzelemnek, vezetőedzőként pedig kétszeres Magyar Kupa-győztes, kétszeres bajnok, ráadásul előbb a Bajnokok Ligája, majd az Európa Liga csoportkörében is irányíthatta együttesét. Jelenleg klubmenedzserként tevékenykedik Debrecenben, illetve az akadémia igazgatója.

– Megtiszteltetés, ha az emberről így vélekednek, jól esik ilyen véleményeket hallani, de nem érkezett ilyen megkeresés, és nem is hiszem, hogy fog, ezért nem érdemes erről beszélni – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Herczeg András, aki azzal kapcsolatban sem kívánt állást foglalni, hogy magyar vagy külföldi kapitányt látna-e szívesen a válogatott élén.

Olvasói sztorik