Hírek

„Az új életemre fókuszálok”

Úgy tűnik, Fülöp Márton két műtét, négy kemoterápiás- és harminc sugárkezelés után legyőzte a betegséget.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 24-szeres válogatott kapus, Fülöp Márton idén júniusban jelentette be, hogy daganatos megbetegedéssel kezelik. Úgy néz ki, hogy az ilyenkor szokásos gyógykezelés eredményesnek bizonyult, hiszen a harmincéves játékos október végén ismét a nyilvánosság elé állt, és bejelentette, már a visszatérésre készül. A SportKlub televízió Dodzsem című műsorában elmondta: végig pozitívan tekintett a jövőbe, és nem hagyta, hogy a betegségtudat beszippantsa.

– Köszönöm szépen, nagyon jól vagyok. A terápia véget ért múlt hét pénteken, és elkezdhetek fókuszálni az „új” életemre – mondta Fülöp Márton.

– Mikor vált egyértelművé, hogy nem egy sportsérülésről van szó?
– Kellett egy kis idő, amíg felfogtam ezt a dolgot. Amikor először meghallottam, sokkhatás ért, igazából nem is tudtam felfogni, mi történik, illetve hogy pont velem történik. Szerencsére az egész folyamat alatt nem volt olyan szintű betegségtudatom, hogy ez bármiben visszavetett volna. Mindig pozitívan álltam ahhoz, hogy meggyógyulok.

– Rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak önnél. Biztosan nem ijedt meg? Az előbb azt említette, hogy jól van az új életében…
– Arra értettem, hogy most öt hónapig szinte csak terápiára jártam. Augusztus közepén kezdtem felfogni, hogy ez nem gyerekjáték, de nem engedtem, hogy ez nagyon beszippantson magába. Súlyos dolog volt, de rengeteget segített a gyors felépülésembe, hogy pozitívan tekintettem a jövőbe.

– Honnan merített erőt, kire támaszkodhatott?
– Természetesen a családom ott volt mögöttem, a kedvesem és a barátaim is. Hihetetlen erőt adott mindenki, és igyekeztem úgy élni az életemet, mintha nem lenne ez a probléma. Igazából annyi volt, hogy nagyon sokat kellett kórházba járnom, de nem szerettem volna magamtól semmit megvonni. Nem úgy telt a nyaram, hogy itthon ültem a szobában és sajnáltam magamat, hanem igyekeztem programokat csinálni magamnak, hogy eltereljem a figyelmemet erről a dologról.

– Egyértelmű volt, hogy itthon kezelteti magát?
– Teljesen egyértelmű volt, hogy haza szeretnék jönni. Családi környezetben szerettem volna ezt a kúrát végigcsinálni. Miután kiderült, néhány napra rá már meg is műtöttek, eltávolították a karomból a maradék daganatos sejteket. A kúrát pedig tulajdonképpen a biztonság kedvéért kellett végigcsinálnom, hogy a legkisebb maradványokat is mindenképpen likvidáljuk. Nagyon remélem, hogy ez sikerrel megtörtént.

– Újra edzésbe állt, de honnan jött a Fradi-vonal?
– Jött egy kedves hívás Petry Zsolttól, akivel évtizedek óta jó kapcsolatot ápolunk, a válogatottba is ő volt a kapusedzőm. Ő most a Hoffenheim kapusedzője, és felajánlotta, hogy velük edzhetek, amíg nem épülök fel. Két hete pedig kaptam egy telefont Ricardo Moniztól, akit még az angol légiós-életemből ismerek, és úgy voltam vele, hogy vonzó volt Zsolti ajánlata, de azért itthon, családi körben, Budapesten könnyebb felkészülni az újabb kihívásokra, és a Ferencvárosnál természetesen nagyon profik a körülmények.

– Sokat játszott külföldön, milyen lehetőségei lesznek a teljes felépülés után? Visszavárják Görögországban, vagy szívesen maradna esetleg itthon?
– Ennyire még nem szaladnék előre. Szeretnék százszázalékos erőállapotba kerülni, ami szerintem néhány héten belül bekövetkezhet. Úgy gondolom, a topformámat tavaszra tudom újra elérni, mert egy jó alapozás nagyon hiányzik. Arról, hogy melyik lesz a következő klubom, még nagyon korai beszélni. Hamarosan úgyis el fog dőlni. Én mindig szerettem merész célokat kitűzni magam elé, és úgy gondolom, úgy tudnám a legnagyobb pofont adni ennek a betegségnek, ha minél hamarabb visszatérek. Ezzel szeretnék nagyon sok embernek példát mutatni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik