Hírek

Fülöp Márton már a visszatérésre készül

Rákbetegségéből sikeresen felépülve újra védene a 24-szeres válogatott kapus, aki a Fradinál edz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmincéves hálóőr hétfői sajtóbeszélgetésén elmondta, hogy az elmúlt négy és fél hónapban szeretett volna egy kicsit háttérbe vonulni, de ezt az időszakot maga mögött hagyva innentől pedig csak előre tekinteni.

– Februárban egy edzésen karon talált egy lövés, abban a pillanatban éles fájdalmat éreztem, pár napot ki is hagytam, de a következő négy mérkőzésen mégis pályára léptem és nyertünk is – elevenítette fel emlékeit Fülöp Márton, aki legutóbb a görög AGSZA Tripolisz együttesében szerepelt. – Az utolsó találkozót követően már annyira fájt a karom, hogy nem bírtam tovább folytatni, hazajöttem, ahol először konzervatív kezeléseken estem át, majd következett egy műtét, ahol kioperáltak egy izmot, ekkor azonban még nem tudták, hogy daganatról van szó.

A hálóőr hozzátette: ezt követően visszament Görögországba, ugyanis csapatával a kupa döntőjében voltak érdekeltek, a műtét után három héttel vállalta is a játékot az Olimpiakosz elleni fináléban, ahol kiválóan teljesített ugyan, de hosszabbításban elbukta a találkozót az együttese. Ezt követőn a bajnokság rájátszásában is négy mérkőzésen védett, két nappal az utolsót követően kapta meg a szörnyű hírt, miszerint daganatot találtak a kezében.

Fülöp elmondta, újabb operációt végeztek el rajta, melynek során eltávolították a rosszindulatú sejteket, majd négy kemoterápiás, illetve harminc darab sugárkezelés következett.

– Másfél hét múlva lesz egy kontroll, amelyen remélhetőleg kimondják, hogy minden leletem negatív. Ugyanakkor egy rákbetegről csak öt év után jelenthetik ki, hogy tünetmentes, így félévente kell majd kontrollra járnom – mondta a kapus.

Az MTK-ban nevelkedett játékos megjegyezte: betegsége ideje alatt is megpróbálta a jó dolgokat meglátni, így olyasmikkel foglalkozott, amelyre a futball mellett nem igazán volt ideje. Utazgatott és olyan embereket keresett fel, akikkel már nagyon régen találkozott. A kapus elmondta, betegsége ideje alatt is megpróbálta fizikálisan szinten tartani magát, így egyik kedvenc hobbijának, azaz a lábtenisznek hódolt, valamint rendszeresen futott és úszott.

Fülöp kiemelte, gyógyulásában nagy szerepe volt családjának, kedvesének, illetve a szurkolóknak is. Ezzel kapcsolatban elmesélte, két nappal ezelőtt legutóbbi csapatánál vendégeskedett Görögországban, ahol a drukkerek egy emlékplakettel köszöntötték.

Jövőbeli terveivel kapcsolatban megjegyezte, nem szeretne semmit sem elsietni, először tökéletes fizikai állapotba akar kerülni, majd klubot keres magának. A játékos tíz napja a Ferencvárossal készül. A zöld-fehérek trénere, Ricardo Moniz ajánlotta fel neki ezt a lehetőséget, a holland edzővel ugyanis már dolgozott az angol Tottenham Hotspur együttesénél.

Fülöp röviden kitért a válogatottra is, szerinte ugyanis nem kellene temetni a nemzeti csapatot a románoktól, illetve a hollandoktól elszenvedett világbajnoki selejtezős vereségek miatt, ugyanis ha a románok ellen 2-2-re végződött hazai mérkőzésen nincs az az utolsó két perc, minden másképpen alakult volna. A jövendőbeli szövetségi kapitánnyal kapcsolatban is véleményt formált a kapus.

– Azt mondom, jöjjön most külföldi szakember, de mindenképpen olyan, akinek megfelelő neve és tapasztalata van a szakmában. Moniz is felkavarta az állóvizet, mindenképpen valami hasonló munkamániás megszállottra van szüksége a magyar válogatottnak.

Olvasói sztorik