Hírek

Négy kupameccset rendeznek kedden

Pályán az MTK, a Kaposvár, a Pápa és a Fradi is!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden és szerdán rendezik a Magyar Kupa negyedik fordulójának hátralévő mérkőzéseit. Ebben a körben már az összes NB I-es csapat érdekelt – írja az MLSZ honlapja.

A Magyar Kupa jelenlegi kiírása annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy a főtábla első három fordulójában egyetlen olyan csapat sem kapcsolódott be a sorozatba, amely az előző idényben az OTP Bank Ligában szerepelt. Ez a lebonyolítási forma a kisebb csapatoknak kedvezett, amelyek közül többen éltek a lehetőséggel, és eljutottak a negyedik körig, ezzel – a szakmai sikereken túl – jelentősebb pénzdíjra is szert tettek.

A megyei osztályokból két együttes érdekelt még a sorozatban, a Pest megyében szereplő Biatorbágy és a szabolcsi Kemecse. A biatorbágyiak a Ménfőcsanakot, valamint két harmadosztályú csapatot, a Veszprémet és a Mosonmagyaróvárt legyőzve jutottak el a negyedik körig, ahol az NB II-ben szereplő Siófok lesz az ellenfelük. A biatorbágyiak legismertebb játékosa, a volt válogatott Nikolov Balázs.

A szabolcsi első osztályban vitézkedő Kemecse mindhárom eddigi mérkőzését idegenben játszotta a kupában, most először lép pályára hazai közönség előtt, méghozzá a remek formába lendülő Bp. Honvéd ellen.

A negyedik forduló első meccsén a múlt héten lejátszották, a Kecskemét 0-0-s döntetlen után tizenegyesekkel legyőzte a Puskás Akadémiát, és biztosította helyét a nyolcaddöntőben. A felcsútiak mellett legalább egy élvonalbeli együttes búcsúzik majd a sorozattól, a Pécs ugyanis a Mezőkövesdet fogadja.

A bajnokságban hullámvölgybe került Ferencváros a harmadosztályú Szekszárd otthonában javíthat. A meccs pikantériája a Fradi edzője, a szekszárdi születésű Máté Csaba személye. A Győri ETO a szomszédos Gyirmóthoz látogat. A Videoton dolga sem lesz könnyű, hiszen a másodosztály egyik élcsapata, a Békéscsaba otthonában lép pályára. Érdekesség, hogy a viharsarkiak edzője, Komjáti András a közelmúltban még a fehérváriak második csapatát irányította.

Magyar Kupa, 4. forduló

Október 29. kedd

12.30: Szeged-Grosics – MTK

12.30: FC Ajka – Kaposvári Rákóczi

12.30: Kisvárda SE – Lombard Pápa Termál FC

12.30: UFC Szekszárd – Ferencvárosi TC

Október 30. szerda

12.30: ESMTK – Debreceni VSC-TEVA

12.30: Bajai LSE – Újpest FC

12.30: Viadukt SE Biatorbágy – FGSZ Siófok

12.30: Egri FC – Nyíregyháza Spartacus

12.30: Cigánd SE – Diósgyőri VTK

12.30: Dunaújváros PASE – MVM Paks

12.30: Kemecse SE – Bp. Honvéd

12.30: Aqvital-Publo Csákvári TK – Sz. Haladás

17 óra: Gyirmót FC – Győri ETO

18 óra: Pécsi MFC-Matias – Mezőkövesd-Zsóry

18 óra: Békéscsaba 1912 Előre SE – Videoton FC

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik