Hírek

Magyar edzőt a válogatott kispadjára!

Mészöly Kálmán szerint Szalai Ádám saját magáról állított ki egy bizonyítványt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mészöly Kálmán, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya a szegedma.hu oldalon megjelent interjúban kifejtette, hogy Magyarországon egy magyar edzőnek kell elmondania a válogatott játékosainak, hogy mit kell csinálni a pályán.

– Ami a magyar labdarúgó-válogatottal történt Bukarestben, majd Amszterdamban, valóban nem könnyen felejthető. Sem a játékosoknak, sem senkinek, aki bármilyen formában foglalkozik a honi futballal – vélekedett Mészöly Kálmán. – Másrészt Szalai Ádám azzal, amit kifejtett, saját magáról állított ki egy bizonyítványt. Hogy őszinte legyek, nem is értem, hogyan játszhatott közvetlenül a nyilatkozata után válogatott mérkőzést. Ettől függetlenül nem szeretném értékelni az általa elmondottakat. Elég sok pozitív történést megéltem már a fociban, akárcsak rossz periódusokat, és annak idején, a marseille-i vereség után én is beláttam és kimondtam, hogy lejárt az időnk. Jó az, ha valaki őszinte, kell, hogy legyen az embernek véleménye, de mindig magából induljon ki. Az egymásra mutogatást el kell felejteni, egymással összefogva, közös munkával kell tevékenykedni a magyar futballért. A negatívumokat félre kell tenni, csak bizakodva tekintsünk a jövőbe. Én ezt tudom csak ajánlani. Nem vagyok már fiatal ebben a tekintetben, megvan a tapasztalatom, és azt mondom, a sárdobálás soha nem vezetett még semmire.

Mészöly fontosnak tartotta megemlíteni, hogy szerinte nincs olyan szintű futballista jelenleg Magyarországon, aki istenként megmondhatná a véleményét. Sem Dzsudzsák, sem Szalai, sem senki más.

– Szürke eminenciások mindannyian. Nem kell túl okosnak lenni, de sajnos mi, magyarok hajlamosak vagyunk erre. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy lesznek megfelelő értékelések, meglesz az összefogás, és ki tudunk majd lábalni a szorult helyzetből. De hangsúlyozom, ez csak együtt, közösen sikerülhet – mondta az MLSZ nagykövete.

Mészöly Kálmán elképzelései szerint kizárólag magyar edző lehetne a szövetségi kapitány.

– Akadnak felkészült szakembereink, nem kellene megint nagy pénzekért külföldi edzőt idehozni – szögezte le a Vasas egykori legendás játékosa. – Milyen okból kifolyólag egyáltalán? Kinek van olyan eredménye, amiért érdemes lenne? Annak idején edzősködött a válogatott élén az egyik legnagyobb magyar származású tréner, de ő sem jutott többre, mint a hazai kollégái. Ami a görögöknél működött Otto Rehhagel esetében, az nálunk nem életképes. Magyarországon egy magyar edzőnek kell elmondania a válogatott játékosainak, hogy mit kell csinálni a pályán.

Olvasói sztorik