Hírek

Románia hibázott a legkevesebbet

Bölöni László szerint a románoknak élvezniük kell a sikert, mert nem érdemtelenül érték el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román válogatott egykori szövetségi kapitánya nyilatkozott a romániai DigiSportnak azzal kapcsolatban, hogy végül az ő válogatottjuk végzett a világbajnoki pótselejtezőt érő második helyen a csoportban. A magyar csapat vezetőedzői posztjára is esélyesnek tartott szakember elmesélte, hogy nézte a Románia–Észtország meccset, de nem igazán tetszett neki, ezért a Törökország–Hollandia találkozóba is belenézett.

Mint ismert, Románia azért lettek másodikok, mert a törökök kikaptak a hollandoktól az utolsó mérkőzésen. Bölöni szerint a sikert akkor is élvezniük kell a románoknak, ha ilyen körülmények között érték el. Hangsúlyozta: válogatottjuk nem azért készülhet a világbajnoki pótselejtezőre, mert jobb, mint a magyar és a török, hanem azért, mert kevesebbet hibázott náluk.

– Az a csapat végzett a második helyen Hollandia mögött, amelyik a legkevesebb hibát követte el – szögezte le Bölöni László. – Tulajdonképpen csak egyet, mégpedig a törökök elleni hazai mérkőzésen. De a törököknek ez volt az egyetlen értékelhető meccsük, míg a magyarokról azt lehet mondani, ha Budapesten nem áll be a nyolcvanhatodik percben Alexandru Chipciu, aki a kilencvenkettedik percben egyenlített, most ők készülhetnének a pótselejtezőre.

A hatvanéves Bölöni a pótselejtezőre leginkább Ukrajnát kívánja a románoknak, legkevésbé pedig Portugáliát. A horvátokról nem tudja, mit mondjon, csak annyit jegyzett meg, hogy a hozzáállásuknak köszönhetően minden sportágban, mindig a legjobb teljesítményre törekednek. Új edzőjük van, ez lehet előny és hátrány is számukra. Az ukránok után Görögországot szeretné leginkább ellenfélnek, hiszen dolgozott ott egy évig, és tudja, hogy nagyon jó edzőjük van, de eléggé idős a válogatott.

Olvasói sztorik