Hírek

Komoly prémium a románoknak

A brazíliai világbajnokságra való kijutás 3,5 millió eurót ér a román válogatottnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A korábban kilátásba helyezett három millió helyett 3,5 millió euró jutalmat kap a Román Labdarúgó Szövetségtől (FRF) a válogatott, amennyiben sikerül kijutnia a brazíliai világbajnokságra.

A prémiumkeret megemeléséről hétfőn határozott a szövetség végrehajtó bizottsága, a döntésről Dumitru Dragomir, az első osztályú bajnokságot szervező Liga 1 elnöke tájékoztatta kedden a Mediafax hírügynökséget.

Dragomir tájékoztatása szerint a játékosok fejenként 200 ezer euró prémiumot kapnak, ha kivívják a vébészereplés jogát. A liga elnöke kiváló ötletnek találta a prémiumkeret megemelését. Hozzátette, ez érdekeltté teszi a játékosokat abban, hogy vállalják a válogatottságot.

Dragomir a román válogatott kijutási esélyeit latolgatva kijelentette, nem a hollandok esetleges botlásától fél, hanem attól, hogy a román válogatottnak nem sikerül nyernie a következő két selejtező mérkőzésén. „A hollandok sehol sem fognak kikapni. Én magunkat féltem, nehogy a part mellett fulladjunk bele a vízbe” – idézte a Mediafax a Liga elnökét.

Románia Magyarországgal és Törökországgal van versenyben azért, hogy a D-csoportban megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet. Jelenleg a magyar csapat a második, egy-egy ponttal megelőzve a román és a török együttest, a románok esélyeit ugyanakkor növeli, hogy hátralévő két meccsükön a csoportban leggyengébbnek tartott Andorrával és Észtországgal találkoznak, míg riválisaiknak még Hollandia ellen is lesz egy-egy meccsük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik