Hírek

Furcsa a magyar győzelem?

A román válogatott szövetségi kapitánya, Victor Piturca furcsállja a nagyarányú magyar sikert.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Furcsállotta a magyar válogatott észtek elleni, nagyarányú győzelmét Victor Piturca román szövetségi kapitány, aki szerint ez az eredmény a futball furcsaságai közé tartozik.

A szakvezető a 2-0-s vendéggyőzelemmel végződött román-török mérkőzés utáni sajtótájékoztatón értékelte a csoportállást, és kitért a budapesti találkozóra is. Piturca elmondta, számára hihetetlennek tűnik, hogy Magyarország ilyen kategorikus módon legyőzte Észtországot.

Piturca csalódottságát fejezte ki csapata kedd esti, hazai veresége miatt, és úgy értékelte, hogy minimálisra csökkentek együttese esélyei arra, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban.

– Néhány nappal ezelőtt még mi voltunk a nagy favoritok, most viszont csak a harmadik esélyesek vagyunk – jelentette ki Piturca.

Ugyanakkor kiemelte, hogy Magyarországnak és Törökországnak még játszania kell Hollandia ellen, a világbajnoki ezüstérmessel szemben pedig nehéz pontot szerezni. Reményét fejezte ki, hogy a hollandok korrektül játszanak majd és győzni fognak.

A román szaksajtó a Piturca legénysége által elszalasztott hatalmas esélyt siratja, hiszen a törökök elleni esetleges győzelem szinte teljes mértékben bebiztosította volna a románok számára a csoport második helyét.

A Pro Sport című újság címlapján a Hollandia, segítség! felkiáltás olvasható. Az újság szerint a román csapat majdnem mindent elvesztett, amit a magyarok ellen nyert pénteken, így esélye a világbajnokságra már kijutott hollandoktól függ nagy részben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!