Hírek

FIFA-vizsgálatot kaptak a románok

A nemzetközi szövetség kivizsgálja a magyarellenes kórust.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vizsgálatot indította a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a múlt pénteki román-magyar világbajnoki selejtezőn időközönként felcsendülő magyarellenes kórus kapcsán – értesült a ziare.com.

A portál hivatalos forrásokra hivatkozva azt írta: az eljárás elindítását maga a FIFA kezdeményezte azt követően, hogy az összecsapásra kiküldött megfigyelő, az angol Mike Foster azt írta a jelentésébe: „a román szurkolók idegengyűlölő tartalmú jelszavakhoz folyamodtak” és „a lelátón összeverekedett két (román) rivális galeri”.

Amint a maszol.ro élő közvetítéséből is kiderült, a bukaresti Nemzeti Arénában helyet foglaló több mint 41 ezer szurkoló visszatérő rigmusként azt követelte a magyaroktól, hogy hagyják el az országot. Ezt a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat is jelezte a FIFA-nak.

Románia komoly büntetésre számíthat, és a ziare.com szerint az sem elképzelhetetlen, hogy zárt kapuk mögött kell lejátszania az utolsó hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését Észtország ellen, ugyanis a Hollandia elleni összecsapáson kifüggesztett magyarellenes molinóért már 20 ezer svájci frankot volt kénytelen befizetni a FIFA kasszájába.

Olvasói sztorik