Hírek

De Gea bravúrját csodálja Anglia

Peter Schmeichel szerint a PL-történetének egyik legnagyobb védését mutatta be a spanyol hálóőr. David Moyes szerint kapusa egyszerűen hihetetlen volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A Manchester United szombati, Sunderland elleni bajnokijával egyszer már foglalkoztunk a nap során. Akkor az ifjú középpályás, Adnan Januzaj remeklése volt terítéken. Ám nem csak a belga labdarúgó nyújtott klasszis teljesítményt a sereghajtó otthonában megfordított mérkőzésen, hanem a “Vörös Ördögök” kapusa, David de Gea is.
A spanyol kapus az összecsapás 34. percében nyúlt vissza hatalmas bravúrral az olasz Giaccherini fejeséért, kiütve a labdát a gólvonal elől, holott a középpályás már rohant volna, hogy ünnepelje a találatot. Meg is mutatjuk…“Számomra ez az egyik legnagyobb védés, amit a Premier League-ben valaha is láttam. Nem mellékesen az egyik legfontosabb is. Ha ez nincs, a szezon hatodik meccsén, egy új menedzserrel a fedélzeten már 2-0-ra ég a csapat a sereghajtó ellen. Óriási szükség volt erre a védésre a győzelem szempontjából” – nyilatkozta Peter Schmeichel, a United korábbi legendás kapusa.

A dán hálóőr mellett az együttes skót trénere, David Moyes is áradozott De Gea teljesítményéről.
“Ez valami hihetetlen védés volt. Ekkor már egész jól játszottunk, de mégis 1-0 volt a Sunderlandnek, és egy-egy kontra végén nagyon veszélyes volt a helyzet. De David végig remekelt. Szünetben azt mondtam a csapatnak, ő tart minket meccsben, háláljuk meg ezt azzal, hogy fordítunk. Sikerült” – mondta Moyes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik