Hírek

Szabics Imre visszavonult

Ahogy már napok óta sejthető volt, a válogatott csatár abbahagyja a focit, és játékos-megfigyelő lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Sturm Graz ügyvezetője két héttel ezelőtt jelentette be, hogy Szabics Imre többé nem lép pályára az osztrák csapatba. Kisvártatva az is kiderült, szó sincs kirúgásról, hiszen a magyar válogatott csatár a klub kötelékében marad.

Péntek este a Sturm sajtótájékoztatót tartott, amelyen Alexander Fasching kommunikációs igazgató elmondta, Szabicsot szombaton, a Wacker Innsbruck elleni bajnoki meccs előtt hivatalosan is elbúcsúztatják, a jövőben pedig játékos-megfigyelőként tevékenykedik, feladata a fiatal tehetségek felkutatása lesz. Fasching úgy fogalmazott: szombat kap egy mezt ajándékba, a többi meglepetés, tehát honfitársunk valószínűleg további ajándékokra is számíthat.

Szabics két időszakban futballozott a Sturm Grazban. A Ferencváros után ez volt az első külföldi klubja 1999-2003 között, majd Németországba igazolt. Megfordult a Stuttgartban, a Kölnben, a Mainzban és az Augsburgban is, 2010-ben pedig visszatért az osztrák csapathoz. 2003-2013 között összesen 36 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, és 13 gólt szerzett.

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik