Hírek

Szabics hosszú távra tervez Grazban

A válogatott támadó felépült sérüléséből, és az észtek elleni selejtezőn akár már játszhat is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az Andorra és a Hollandia elleni világbajnoki selejtezőt Szabics Imre, az osztrák Sturm Graz támadója. Az orvosok még azt is kilátásba helyezték, hogy operálni kell sérült bokáját, de mára teljesen egészséges a futballista, és bajnoki mérkőzésen már játszott is. A Magyar Hírlap érdeklődésére azt mondta, ha a szövetségi kapitány meghívja keretébe, természetesen örömmel jön.

– Be volt szakadva a bokaszalagom, a pontos diagnózis részleges szalagszakadás volt. Szerencsére nem kellett operálni, egy injekciókúra segített, és már játszottam is a hétvégi bajnokin. Igaz, erőben még utol kell érnem magam, s az utolsó húsz percre le is cseréltek – mesélte Szabics Imre.

Idén nyáron a Sturm vezetői két évvel meghosszabbították a magyar játékos szerződését.

– A klubnál biztosítottak arról, hogy nem csak a jelent, a jövőt is velem képzelik el. S ha egyszer befejezem az aktív játékot, a klubnál valamilyen beosztásban számítanak rám. Ez óriási megtiszteltetés, mert nem sok magyar futballista büszkélkedhet azzal, hogy a pályafutása után is számol vele az egyesület – szögezte le Szabics Imre. – Remélem, sérülésmentesen még legalább két évig hasznára lehetek a Sturmnak. De csak abban az esetben, ha jó állapotban vagyok, mert nem szeretnék a csapat terhére lenni, és azt sem szeretném, hogy a szervezetemet úgy megerőltessem, hogy annak később valamilyen következménye legyen.

Olvasói sztorik