Hírek

A szervezők várják a kárigényt

A bukaresti szurkolói különvonatos utazás szervezői várják a MÁV-Start hivatalos kárigényét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román-magyar világbajnoki selejtezőre a magyar szurkolóknak különvonattal utazást szervező csoport várja a MÁV-Start Zrt. hivatalos levelét arra vonatkozóan, hogy a társaság milyen értékben követel kártérítést a vagonokban keletkezett károkért.

Somogyi József Ádám, a Carpathians Brigade vezetője az MTI-nek hétfőn elmondta: csak azután kívánnak reagálni, hogy kézhez kapták a vasúttársaság fillérre lebontott kárigényét.

– Én nem voltam jelen a mérkőzésen, sem a vonaton, és más rendelte meg a vonatot az én felhatalmazásomra. Nem szeretném kommentálni azokat a híreket, melyek szerint több millió forintos kár keletkezett az általunk megrendelt különvonatban – mondta Somogyi. Hozzátette: azt sem tudják pontosan, hogy a MÁV-Start a vagonok megdobálása miatt milyen kárigénnyel lép fel a román oldallal szemben.

A MÁV-Start Zrt. vasárnap közölte, hogy az előzetes felmérések alapján több millió forintos kár keletkezett abban a különvonatban, amely a magyar labdarúgó-válogatott szurkolóit szállította a bukaresti világbajnoki selejtező mérkőzésre és vissza.

A szerelvény mind a 13 kocsijában kár keletkezett. Bukarest környékén menet közben kívülről kövekkel megdobálták a vonatot, ablakai betörtek, a belső károkat pedig az utasok okozták. Ehhez még hozzájön a bevételkiesésből adódó kár, ugyanis ezeket a kocsikat a következő hetekben nem tudják forgalomba helyezni.

Szabó Anett szóvivő pontos összeget vasárnap nem tudott mondani, de jelezte, a kár összességében több millió forint. Hangsúlyozta, a MÁV-Start Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy továbbhárítsa az okozott károkat. Elmondta azt is, hogy a kődobálás miatt felvették a kapcsolatot a román vasúttársasággal és a román hatóságokkal, és büntetőfeljelentést tesznek.

Arra a kérdésre, hogy a bevételkiesésből álló károkat hogyan tudják megosztani a kődobálók, illetve a kocsikat belülről megrongálók között, azt felelte, jogászaik alaposan és körültekintően fognak eljárni.

Olvasói sztorik