Hírek

Úton Európa legjobbjai közé

A magyar strandlabdarúgó-válogatott bejuthat a kontinens legjobb 12 csapata közé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A roppant sikeres bajnoki döntő után még nagyobb siker felé indult a magyar strandlabdarúgás: a válogatott az elkövetkező napokban bejuthat Európa legjobb 12 csapata közé. Spanyolországban, a Barcelona melletti Torredembarra tengerpartján rendezi a nemzetközi szövetség a válogatottak európai versenysorozatainak, regionális tornáinak döntőjét. Az A-divízióban 12 csapat harcol az Európa-bajnoki címért, és itt dől majd el az is, hogy melyik együttes esik ki, és melyik együttes jut fel a B-divízióból – írja az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott korábban Olaszországban harcolta ki a jogot a B-divízió döntőjébe jutásra. Most Anglia, Görögország és Csehország válogatottjával küzd majd a csoport első helyéért, a másik csoportban Észtország, Franciaország, Izrael és Törökország szerepel. A két csoportelső játszik majd vasárnap késő délután az A-csoportba jutásért, a többiek a helyosztókon döntik el a B-divízió további sorrendjét.

Weisz Tamás szövetségi edző (aki játékosként is utazik Spanyolországba) összesen 11 nevet írt fel az utazó játékosok listájára. Mivel mérkőzésenként nyolc mezőnyjátékos és két kapus nevezhető, egy tartalék mindig lesz, készülve az esetleges sérülésre vagy betegségre, orvosi igazolással ugyanis lehet játékost cserélni a mérkőzések között.

A keret kedden délután megérkezett a helyszínre. A torna első mérkőzése a magyaroké, csütörtökön Görögország ellen lép pályára a csapat 11.15-től. Egyik rivális sem legyőzhetetlen, így összességében visszafogott, de optimista játékosok és vezetők várják az első találkozót.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Szacskó László, Komáromi Bence
Mezőnyjátékosok: Berkes László, Csoszánszki Dávid, Besenyei Ferenc, Fekete Viktor, Jaksa Péter, Sebestyén Norbert, Simonyi Gábor, Ughy Márk, Weisz Tamás

Olvasói sztorik