Hírek

Zártkapus lesz a román-magyar is?

A FIFA fegyelmi vizsgálatot indított a románok ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi vizsgálatot indítottak a románok ellen egy transzparens miatt, amit a szurkolók a Hollandia elleni, amszterdami világbajnoki selejtező során függesztettek ki. A román lapok arról írnak, hogy budapesti mérkőzéshez hasonlóan a szeptemberi, bukaresti román-magyar meccs is zártkapus lehet.

Markó Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti képviselője a román szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt a FIFA-hoz és az UEFA-hoz fordult, és arra kérte a két szövetséget, hogy a legnagyobb szigorúsággal járjon el az ügyben. A Rapid Bucuresti szurkolói elégettek egy magyar zászlót március közepén, a CFR Cluj otthonában rendezett bajnoki meccsen, majd március végén román szurkolók egy csoportja a magyarságot sértő feliratot függesztett ki a holland-román vébéselejtezőn.

„Egy rongyégetésért letartóztatnátok, miközben éveken keresztül mosolyogva tűrtétek az RMDSZ állampolitikává előlépett etnikai terrorizmusát” – állt a lelátón kifeszített transzparensen.

– A FIFA fegyelmi eljárást indított ellenünk egy transzparens miatt, amelyet az RMDSZ kifogásolt – mondta a Gazeta Sporturilor című lap hasábjain Mircea Sandu, a román szövetség elnöke. – Elküldtük az álláspontunkat a kérdésben, remélhetőleg nem lesz hatása a magyarok elleni selejtezőre. Nem számítok büntetésre, ugyanis nem történt rasszista inzultus. Magam nem láttam a transzparenst, és a meccs jegyzőkönyvébe sem került be. A magyar, a holland szövetség, valamint az ellenőr sem tett említést róla.

Olvasói sztorik