Hírek

„Ott leszünk a vébén”

Interjú Walkó Csabával, az Eurovíziós Fesztivált tavaly megjárt Compact Disco énekes-dalszerzőjével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Walkó Csaba, az Eurovíziós Fesztivált tavaly megjárt Compact Disco énekes-dalszerzője, az idei verseny zsűritagja nemcsak a zenébe szerelmes, hanem óriás focifan is. Kedvenc csapatáról, focistamúltjáról, BL-esélyekről és a magyar válogatott kilátásairól kérdeztük.

„Nézni meg játszani szeretem a focit, nem okoskodni, igazi szenvedélyes focirajongó vagyok, aki inkább szurkoló, mintsem megfejtő” – mondja Walkó Csaba, aki nemcsak a mai napig rúgja a bőrt kispályán, de gyerekkora óta lelkes Real-drukker is, sőt egykoron Szerbia vezető csapatánál aktív labdarúgó is volt. Ezért aztán nem is azt kérdeztük tőle először, hogy ki lesz szerinte a BL-trófea idei birtokosa, hanem inkább, hogy ki tudja esetleg megszorítani kedvenc csapatát a végelszámolásnál.

„Kiegyensúlyozott a mezőny, mindenki esélyes lehet. Természetesen bárki meg tudja a Madridot szorongatni, de a végén Real-sikerre számítok” – mondta a Rangadó.hu-nak az énekes, aki „királyi” létére mindig elismerően szól a Barcelona focijáról is.

„Az úgy természetes, ha elismerjük az ellenfelek, riválisok kvalitásait, erényeit, és sokszor elmondtam már, hogy a katalánok művészi szinten művelik a futballt. A világ egyik, ha nem a legjobb csapata, de a szívem a Madridé, és az is marad.”

Walkó örök kedvence Raúl, a „mintajátékos”, akinek visszatérésében már nem nagyon bízik, hiszen a játékos „kissé kiöregedett” már az európai focimezőnyből, de az attitűd, amit képvisel, a legszerethetőbb stílus.

„Ő olyan játékos nekünk, mint Del Piero a Juve-szurkolóknak, s akinek mindene a góllövésre van beállítva” – fogalmazott.

Ős-Realosként lehet-e Mourinho mestert úgy igazán szeretni? – kérdezzük az ifikorában a Crvena Zvezdát futballistaként is megjárt zenészt.

„El kell ismerni, hogy Mourinho rendkívüli szakember. A stílusát lehet vitatni, persze, sokan nincsenek kibékülve vele. Elképesztő eredményei vannak, ez egyértelmű, én kicsit azért ambivalens módon látom az ő szerepét, de kétségtelen, hogy az agresszívebb stílus mögött jól megfontolt taktika áll. De ha mondjuk a Del Bosque-féle Madridot hozzuk fel példának, a Real akkor is rendkívül sikeres volt, de a szakvezető mindenki számára szimpatikus volt. Most ő a spanyol válogatott irányítója, és látjuk, hogy mit ér velük is. Nagyszerű szakvezető és vitán felül nagyszerű ember” – tette hozzá interjúalanyunk, aki szerint ez bizonyíték arra, hogy „nem kell feltétlenül paprikás hangulatnak uralkodnia az öltözőben, hogy eredmények is jöjjenek. Ezzel együtt nekem nem szakvezetők és játékosok a kedvenceim, hanem mindig a Csapat!”

Walkó válogatott szinten a spanyol uralom kiteljesedésében bízik továbbra is, szerinte a következő világbajnokság fő esélyesei továbbra is a címvédők.

„Mivel kiskoromban külföldön éltem, így közvetlen ragaszkodásom nem alakult ki egyetlen egy magyar klub iránt sem, de a válogatottal mindig is együtt dobbant a szívem. Nagyon bízom a továbbjutásban, hiszen a remény hal meg utoljára. A csapat az utóbbi években nagy lendületet kapott és ez üdvözlendő fejlemény. Ebben az időszakban egyre közelebb kerültünk ahhoz, hogy világversenyre is kijussunk, most éppen ennek a kapujában állunk. Pozitív gondolkodású ember vagyok, hiszek abban, hogy elcsíphető a második hely. A pótselejtező már más tészta, valószínűleg nagyon erős csapatot fogunk kapni, de ott meg már minden megtörténhet. Szerintem ott leszünk a vébén!” – nyilatkozta lapunknak az énekes, akit éppen az új Compact Disco lemez munkálatai közben csábítottunk mikrofon elé.

Olvasói sztorik