Hírek

Justin Bieber az új Messi?

A nagypofájú Joey Barton jó szokásához híven a minap Neymart nemes egyszerűséggel „lemacskapisizte”.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nagypofájú Joey Barton jó szokásához híven a minap Neymart nemes egyszerűséggel „lemacskapisizte”. Szerinte a túlhájpolt név csak egy lufi, nem más ő, mint a foci Justin Biebere. Mindeközben a nemzetközi sajtóban napvilágot látott az az előszerződés, amely 2014-től mindenképpen a Barcelonához kötné a brazil csodacsatárt, ami azért minimum megkérdőjelezi a balhés Barton kijelentését.

Szakértők szerint Neymar da Silva Santos Junior előtt hatalmas jövő áll, pedig félig még gyerek. Pár hete volt 21 éves. De már 17 éves korában debütált a Santosban, azóta 26-szor volt brazil válogatott, bár sokak szerint nem rendelkezik elég nemzetközi tapasztalattal, hogy európai sztárcsapatoknál bizonyítson.

https://www.youtube.com/watch?v=Hux1jhUG-XI

Harmadik videónkban például valóban káprázatos cseleit csodálhatjuk meg, na de erre mondják európai elemzők, hogy ezeket csak Brazíliában tudja megcsinálni, harmatos lelkű védők ellen.

Mások már most Peléhez hasonlítják – maga a brazil isten pedig szintén szereti, nyilatkozatai szerint már most jobbnak tartja Messinél – de mások nem így gondolkodnak még Dél-Amerikában sem, Példának okáért Dunga ex-szövetségi kapitány Pelé bíztatására sem volt hajlandó elvinni a vébére a fiatal támadót, annak ellenére sem, hogy a szurkolók aláírásgyűjtésbe kezdtek. A kapitányt azonban sok ezer név sem győzte meg arról, hogy Neymar a nemzetközi porondra való. Azóta eltelt egy kis idő, és topcsapatok állnak sorba a srácért, aki közben Puskás-díjat is kapott.

A Barcelona elnöke már korábban kijelentette az El Mundo Deportivónak, hogy „mint néző, egyértelműen azt mondhatom, különleges emberrel van dolgunk. Egyike azoknak, akik ha egy napon a csapathoz jönnének, annak mint tag, és mint szurkoló is örülni fogok. Ő olyan típusú játékos, mint Romario, Ronaldinho, Maradona vagy Messi” – mondta a több évet Brazíliában töltő elnök, akit kritikusai kemény brazil-elfogultsággal vádolnak már régóta, majd hozzátette a kulcsmondatot: „Tudom, hogy nem mindenki örülne neki Európában, de mivel a katalánok szeretik a különleges labdarúgókat, itt szeretettel fogadnák.” Aztán a főnök első embere, Bartomeu alelnök jelentette ki a hét elején a BarcaTV-nek, hogy „Neymar olyan játékos, akit az edzői stáb szeretne megszerezni, ha eljön az ideje.”

https://www.youtube.com/watch?v=6zoLoQee9wM

Mindezek után azért az utóbbi napokban mégis bombaként robbant a hír, hogy sok cáfolat és titkolózás ellenére előkerült az a 2011-es keltezésű előszerződés, amely Neymart nemcsak a Barcelonához kötné a Santostól való távozása után, de ha esetleg meghiúsulna a kontraktus, akkor a játékosnak komoly pénzeket kellene a katalánok széfjébe elhelyezni.

Johann Cruyff, az egyesület holland legendája és volt edzője egyből reagált is az eseményekre: „A Barcának nincs szüksége Neymarra, mert nagyon jó játékosai vannak, azért meg nem szükséges megvenni, hogy mindenáron pénzt költsön a klub. De ha a csapatért és Messiért játszik majd, akkor jó döntés megvásárolni”.

Egy biztos, bármit is mondjanak az érdekelt felek, a pénz fog dönteni. Rosell szerint például nincs olyan európai klub, amely ne szeretné megszerezni a brazil cselkirályt. „Mi azonban olyan játékost akarunk, akinek nemcsak a pénz számít, hanem a klub, a projektünk és a történelmi hagyományaink is. A játékosoknak meg kell érteniük, ez nem egy átlagos klub. Ha pénzkérdésről van szó, akkor nem a Barca a legmegfelelőbb klub a számára. Ez nem egy cég, hanem egy futballklub, ahol nem a pénz a döntő, hanem a képességek és a tehetség” – festette kicsit a reálisnál érzelmesebbre a képet a Barca-elnök Neymar apropóján.

Arról meg, hogy Bartonnak van-e igaza vagy Pelének és Rosellnek, beszéljenek a felvételek, amelyekben egészen elképesztő mozdulatokat láthatunk a hamarosan európaivá váló kis braziltól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik