Hírek

Nem alszik a kapitány

Egervári Sándor számára is fontos, hogy minél több generáció fertőződjön meg a labdarúgással.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint arról már beszámoltunk, idén is Telkiben rendezik a legsikeresebb hazai vállalatok kispályás labdarúgó-bajnokságát. A nevezési díjakból befolyt összeg egy része az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványához, illetve a Bátor Tábor Alapítványhoz kerül.

A Telekom-Heti Válasz Top Business Cup keddi felvezető sajtótájékoztatója után az esemény szakmai védnöke, Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, rendkívül fontosnak tartja az amatőrök támogatását az élsport részéről, hogy minél több generáció fertőződjön meg a labdarúgással.

– Minek köszönhető az üzleti kupa ügye melletti elkötelezettsége?
– Számomra ez teljesen természetes, annál is inkább, mert az amatőrfutball az alapja a futballkultúránknak – mondta Egervári Sándor. – Minél több fiatalembert tudunk becsábítani a pályákra, annál szélesebb alapokról, annál jobb hatásfokkal tudjuk az élsportra kiválasztani a játékosokat, akik később megjelenhetnek a korosztályos válogatottakban, vagy akár az A-válogatottban is. Ennek a szakmai felépítésében is komoly lehetőséget látunk, ráadásul az ország legsikeresebb vállalatainak egymás közti megmérettetését támogathatjuk, segíthetjük, és fókuszálhatunk egy picit néhány napra a futballon keresztül ezekre a cégekre, amelyek egyébként eddig is nagyon nagy segítségére voltak a labdarúgásnak. Én a magam részéről az MLSZ-ben dolgozó kollégáimmal együtt folyamatosan kint voltam ezeken a mérkőzéseken, és természetesen most is szeretnénk elvegyülni a fiatalemberek között. Nem feltétlenül azzal a céllal, hogy a következő A-válogatott kerettagságát onnan hirdessem meg, de fontosnak tarjuk, hogy a figyelmet felkeltsük, nem csak az utánpótláskorú játékosok számára, hanem a felnőtt korban versenyzők számára is. Ez egy csodálatos sportág, egy integráló lehetőség az emberek részére, akik nagyszerű közösségeket képviselhetnek, ez pedig hatással lehet a munkaköri feladatok elvégzésére, úgyhogy sokkal messzebb mutat ennek a mondanivalója. Az pedig csak hab a tortán, hogy azokat a bevételeket, amelyek ennek kapcsán keletkeznek, végül nemes célra fordítják, hiszen ezzel felemeljük azokat a gyerekeket, nehézsorsú fiatalokat, akik a társadalmi beilleszkedésük kapcsán egy nagy lehetőséget kapnak ezáltal.

– A jótékonysági szerepvállalás a szövetségi kapitányi poszthoz ugyanúgy hozzátartozik, mint mondjuk a legjelentősebb cégek működéséhez a társadalmi felelősségvállalás?
– Véleményem szerint igen. Az amatőr sportot magam is űzöm, hiszen van egy közösség, ahol péntekenként mindig játszom kispályán. Rendkívül fontos a támogatás az élsport, vagy akár a szövetségi kapitány részéről is, hogy minél több mögöttünk lévő generáció fertőződjön meg a sporttal, a labdarúgással, a kispályás futballal. Ha emellett még az ország legsikeresebb vállalatainak a vezetői is megméretik magukat, az természetesen külön hozadéka is lehet ennek a történetnek, hiszen az ő támogatásuk rendkívül fontos a feltételek megteremtésében.

– A törökök elleni meccs lefújása óta a szurkolók jelentős része már az őszi, romániai találkozóról beszél. A kapitánynak és a válogatottnak mi a programja addig?
– Természetesen nem alszunk! Elemezzük az elmúlt időszak történéseit, és nézzük folyamatosan a játékosaink teljesítményét, és készülünk az őszi négy nagyon fontos mérkőzésünkre, amelyet egy júniusi és egy augusztusi felkészülési meccs előz majd meg. Van bőven feladatunk, mindezeknek a figyelembevételével szervezzük a heti munkánkat.

– Nem csak a szövetségi kapitány és a szakmai stáb elemez, hanem szinte mindenki: újságírók, szurkolók… Mennyi türelem és tűrőképesség kell ahhoz, hogy elviselje az okoskodókat, a véleménynyilvánítókat?
– Tisztelni kell mindenkinek a véleményét, és ha az illeszthető a mi programunkba, a mi elképzeléseinkbe, akkor időnként fel is lehet használni. Nagyon jó kapcsolatom van a kollégáimmal, elsősorban az NB I-es vezetőedzőkkel. A külföldi bajnokságokban is jártas szakembereink révén van kitekintésünk is, tehát nem csak a videofelvételek megtekintése, hanem a kollégáimmal történő beszélgetések segítségével is komoly észrevételekhez juthatunk, amelyeket szeretnénk hasznosítani az elkövetkező hónapokban.

Olvasói sztorik