Hírek

Már megint az utolsó pillanatban…

A ráadásban kapott gól miatt nem jutott tovább a magyar U17-válogatott az Európa-bajnoki selejtező elitköréből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A ráadásban esett góllal mentette döntetlenre a svéd válogatott a magyarok elleni, vasárnapi mérkőzést az U17-es Európa-bajnoki selejtező elitkörében, Telkiben, ezzel a skandinávok jutottak be a szlovákiai kontinenstorna nyolcas döntőjébe.

Játékra éppen csak alkalmas pályán, összefüggő víztócsákkal nehezített mély talajon kezdődött a mérkőzés, a játékosok az első passzoknál szembesültek azzal, hogy a labda alig gurul a gyepen. A nehezítő körülmények ellenére a 2. percben vezetést szereztünk, Zsótér Donát jobb oldali szögletét követően Korozmán Kevin fejelt senkitől sem zavartatva a hálóba (1-0). A gól megfogta a svédeket, támadásban maradtunk, az első félidőben a svéd kapu előtt zajlott a játék, a vendégek egyetlen nagy lehetőséget jegyezhettek negyven perc alatt – tudósít az MLSZ honlapja.

A fordulás után változott a játék képe, a svédek átvették az irányítást és nagy fölényben futballoztak, de a magyar válogatott hősiesen védekezett, az ellenfél hiába támadott folyamatosan, nem jutott kidolgozott akciókig, ezért a hajrához közeledve úgy tűnt, meglesz a győzelem, és az Európa-bajnoki részvétel. A hosszabbítás első percében azonban egyenlítettek a svédek, egy bal oldali szöglet után Valmir Berisha csúsztatott közelről a bal alsó sarokba (1-1). A válaszra már nem maradt idő, döntetlennel zárult a meccs, így a minitornát 7-7 ponttal záró két válogatott közül a jobb gólkülönbséggel rendelkező svédek jutottak ki a szlovákiai Európa-bajnokságra.

Ebben a korosztályban 80 percig tart egy mérkőzés.

Az elitkör magyarországi tornájának utolsó játéknapján a magyar-svéd mérkőzéssel egy időben, Tatabányán a finn és a fehérorosz válogatott játszott volna egymással, de az európai szövetség illetékesei játékra alkalmatlannak ítélték a pályát, ezért a meccset nem rendezték meg. A találkozónak a továbbjutás szempontjából nem volt tétje, ezért az a döntés született, hogy az elmaradt összecsapást nem pótolják a csapatok.

– Valamit le kell vonni ebből – nyilatkozta Pisont István szövetségi edző a mérkőzés után. – A magyar embereknek át kell gondolniuk sok mindent. Aki nem volt templomban, az menjen el, és meg fog változni az életünk. Emiatt nem sikerült győznünk a románok ellen, és most sem, valamiért a sors ezt nem adja meg. Ezen kell elgondolkodnunk.

U17 Európa-bajnoki selejtező, elitkör

3. (utolsó) forduló

Magyarország–Svédország 1-1 (1-0)

Finnország–Fehéroroszország elmaradt

Csütörtökön játszották:

Magyarország–Fehéroroszország 3-0

Svédország–Finnország 5-0

Kedden játszották:

Magyarország–Finnország 3-2

Svédország–Fehéroroszország 4-1

A végeredmény: 1. Svédország, 2. Magyarország, 3. Finnország, 4. Fehéroroszország

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik