Hírek

Egy meccsre a céltól az U17-válogatott

A második félidőben a fehéroroszoknak nem volt ellenszerük a magyar támadásokra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pisont István együttese második mérkőzését magabiztosan nyerte a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező elitkörben, és két meccs után hibátlan mérleggel áll csoportjában.

A Telkiben rendezett összecsapáson Pisont István néhány helyen változtatott a finnek elleni kezdőcsapatán. A magyar válogatott gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, a vendégek sokáig kizárólag a védekezéssel foglalkoztak. A 11. percben Talabér Attila passzával Szántó Tamás került tiszta helyzetbe, de lövés helyett cselekbe bonyolódott, a visszazáró védők pedig felszabadítottak. A 20. percben Zsótér Donát tűnt fel a jobb oldalon, jól ívelt középre, Talabér hat méterről a kapu fölé fejelt. Az első fehérorosz helyzetnél Ordasi Gergelynek kellett jó ütemben kifutnia kapujából, hogy menteni tudjon, más dolga nem volt a szünetig – tudósít az MLSZ honlapja.

A második félidő elején a játékvezető egészen váratlanul büntetőt ítélt a fehéroroszok javára egy szabályosnak tűnő megmozdulást követően, Sevcsenko gyengén helyezett lövését azonban vetődve kivédte Ordasi. Rögtön ezután megszerezte a vezetést Magyarország: Zsótér nagyszerűen ívelt az érkező Takács Krisztofer felé, aki egy pattanás után a kifutó kapus fölött ballal a hálóba emelt (1-0). A folytatásban egyértelmű volt a magyar csapat fölénye, és nem is kellett sokat várni a második találatra: az 56. percben Takács szabadrúgása után a fehérorosz kapus középre öklözte a labdát, Szántó 17 méterről, nagyszerű technikai megoldással, kapásból a léc alá emelt (2-0).

A 78. percben újra góllá érett a magyar fölény, Valynets lökte fel Korozmán Kevint a tizenhatoson belül, Zsótér Donát pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt (3-0), és ezzel beállította a mérkőzés végeredményét.

– Az első félidőben a játékosok egyénileg akarták megoldani a játékhelyzeteket, sokat cipelték a labdát, nem keresték egymást a végjátékban. A másodikban már kombinatív volt a játék, igazi csapatként voltunk fenn a pályán, és ez eredményességben is megmutatkozott – mondta a meccs után Pisont István.

A magyar válogatott vasárnap a svédek ellen játssza utolsó selejtezőjét, ha azt a mérkőzést megnyeri, biztosan résztvevője lesz a májusi, szlovákiai Európa-bajnokságnak.

U17 Európa-bajnoki selejtező, elitkör

3. csoport, 2. forduló

Magyarország–Fehéroroszország 3-0 (0-0)

Telki. Játékvezető: Simsek (török)

Magyarország: Ordasi – Bedi, Talabér, Polgár, Spandler – Vida, Szántó, Rácz B. (Koszta M., 76.) – Bölcsföldi M. (Takács K., 41.), Tihanyi (Korozmán, 72.), Zsótér. Edző: Pisont István

Gólszerzők: Takács K. (46.), Szántó (55.), Zsótér (tizenegyesből, 78.)

Korábbi eredmények

Magyarország–Finnország 3-2

Svédország–Fehéroroszország 4-1

Olvasói sztorik