Hírek

Détári másként értelmezi Horváth vallomását

Nemrég hivatalos levél érkezett a Rangadó.hu szerkesztőségébe...

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Détári Lajos ügyvédje szólított fel bennünket, hogy vegyük le oldalukról a „Lipcseire és Détárira is vallott a koronatanú” című cikkünket, amelyben Horváth Gábornak a bundaügyben tett vallomását ismertettük.

Íme, a hivatalos vallomás ezen része:

[img=”http://mork.rangado.hu/Scopes/rangado/static/images/birat1n.jpg” width=”580px”]

Détári ügyvédje szerint a szöveget nyelvtanilag másként is lehet értelmezni, mint ahogy mi tettük. Úgy véljük, hogy a Rangadó.hu alaposan, és az újságírás szabályait betartva próbálja kibogozni a magyar bundaügyet. Arról nem honlapunk tehet, ha Horváth Gábor vallomása esetleg nem teljesen egyértelmű. De olvassák el önök is a vallomás ezen részletét, s nézzék meg, hogy Détáriról, vagy Keneseiről van-e szó, amikor Horváth arról beszél, hogy direkt megfogadták ezt a bizonyos Siófok–Zalaegerszeg mérkőzést.

A cikket nem vesszük le, ám Détári Lajosnak a magyar labdarúgásban szerzett érdemeire való tekintettel lehozzuk a kért közleményt, amelyben leírják az ő véleményüket és értelmezésüket.

A Détári Lajos ügyvédje által kért helyreigazítási közlemény:
2013. február 18. napján megjelent, „Lipcseire és Détárira is vallott a koronatanú” című írásunk címében, és magában a cikkben hivatalos iratokra hivatkozva valótlanul azt híreszteltük Détári Lajossal kapcsolatosan, hogy egy Horváth Gábor nevű személy azt állította, miszerint Détári Lajos a 2008. november 9. Siófok–ZTE (1-4) mérkőzésből „hasznot húzott”, és hogy Détári Lajos, mint a Siófok akkori edzője egy Kenesei Zoltán nevű személytől tudomást szerzett arról, hogy valakik manipulálni kívánják a mérkőzést, és hogy kik lehetnek szerinte ezek a személyek, így kiket hagyjon ki, hogyha nem akar veszíteni, és Détári Lajos ezen információ birtokában megfogadta a mérkőzést és a bundázókat pedig bennhagyta a csapatban. Ezzel ellentétben a valóság az, hogy Horváth Gábor nevű személy Détári Lajossal kapcsolatban semmilyen terhelő vallomást nem tett a 2008. november 9-i Siófok–ZTE mérkőzéssel kapcsolatban.
Olvasói sztorik