Hírek

Irány Salt Lake City!

Éjszaka meccsdömping az NBA-ben - 11 meccsel folytatódik az alapszakasz, melyből kettőt részletesen kielemzek, de a többi meccsre vonatkozóan is találhattok pár megfontolandó tippet!

Utah Jazz – Washington Wizards

Az egyre jobb formába lendülő Washington ezúttal a Nyugati főcsoport felsőházának egyik komoly tagjához, a Utah Jazz-hez látogat!

A Utah 22-19 mérleggel a Nyugati Főcsoport 7. helyén tanyázik, és komoly esélyei vannak az idei playoffba kerülésre, pláne a hazai mérlegét elnézve. Ugyanis nem nyerni járnak az ellenfelek Salt Lake City-be: eddig mindössze 3 csapatnak jött össze és mindhárom meg is magyarázható. A Clippers kétszer is nyerni tudott náluk, illetve a Memphis és a Golden State távozott még 2 ponttal innen, emellett pedig olyan győzelmeket is arattak hazai környezetben, mint a Toronto 131:99-es vagy épp a San Antonio elleni nyögvenyelős, ám annál fontosabb siker 99:96 arányban. Tehát még Gregg Popovich csapata is fejet hajtott előttük, ahogyan a legutóbbi 4 hazai meccsükön mindenki (Cleveland, Miami, Dallas, Minnesota).
Az Al Jefferson – Paul Millsap – Gordon Hayward – Mo Williams – Randy Foye ötös kiválóan dolgozik össze. Előbbi kettő nem csak a pontokat, hanem a lepattanókat is hatékonyan gyűjtögeti. Sérülés szerencsére nem hátráltatja a Jazz-t a mai meccsen, ráadásul pihenni is volt idejük a találkozóra, hiszen legutóbb odahaza léptek pályára, méghozzá a Cleveland ellen január 20-án és nyertek 109:98 arányban.

Mai ellenfelük pedig egy Cleveland-hez hasonló gárda, ugyanis a Washington tesz látogatást náluk. A Wizards elkezdte végre hozni a meccseket, miután Wall visszatért sérüléséből: megverték az OKC-t, a Denver-t, az Orlando-t és az Atlantát is a közelmúltban, tehát feltehetően rengeteg fogadószelvényt vittek el… Ám továbbra is a Keleti Főcsoport utolsó helyén tanyáznak 9-30 mérleggel, ám ha így tudják folytatni a nyerő szériát, akkor könnyen feljebb tornázhatják magukat…
Idegenben viszont még mindig gyatra a Washington mérlege: 3 győzelmen kívül 17 vereség szerepel a csapat neve mellett, bár ebből a három sikerből kettőt az elmúlt három 4 napban arattak. Wall valóban sokat számít a Washingtonnak: mióta visszatért, látványosan javult a vendégek játéka! Ám mellette is vannak még olyan nevek, akik bármikor képesek kiemelkedően teljesíteni. Elég csak Okafor, Beal vagy Jordan Crawford nevét megemlíteni, de a Nene-Seraphin-Webster hármas is rendesen odateszi magát az utóbbi időben!
A vendégek háza táján sem tudok sérülésről, így ők is teljes kerettel készülhettek a Utah elleni meccsre, bár pihenőidejük kevesebb volt, mint a hazaiaknak, hiszen a Washington 22-én pályára lépett a Portland vendégeként, ahol végül 3 ponttal jobbnak bizonyultak ellenfelüknél.
Novemberben már találkozott egymással a két fél, akkor egy rettenetesen gyenge Washington fogadott egy idegenben nem túl acélos Jazz-t, végül pedig a Utah 83:76 arányban nyerni tudott. A mai meccsen egy remek hazai formát mutató, otthon rettenetesen erős Utah fogad egy feljövőben lévő, idegenben is szép sikereket arató Washington-t, tehát azért más a felállás… Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy még egy formajavulást is mutató Wizards itt ma eredményes legyen. Elvérzett itt már a Miami – San Antonio páros is, és meg lennék lepve, ha a Washington nem égne meg. Érdemesnek tartom tehát megfogadni a hazai sikert, akár 3-4 pontos hendikeppel is!

Chicago Bulls – Detroit Pistons

Többször olvashattatok már a Chicagóról és a Detroitról is az írásaimban, ezúttal a két csapat egymás ellen vív meccset, és semmiképp sem hagynám ki ezt az ütközetet!

A Bulls köztudottan egy kiválóan védekező csapat: legutóbb például 90 pont alatt tartották azt a Los Angeles Lakers-t, amely a dobott pontokkal eddig nem állt hadilábon… De a Memphis csapatától is csak 85 pontot kaptak hosszabbítással együtt, az Atlanta pedig nem is olyan rég mindössze 58(!!!) pontra volt képes ellenük.
A Boozer vezette Bulls egyébként a Keleti Főcsoport 5. helyén áll 24-16 mérlegének köszönhetően, és érdekes módon idegenben sokkal jobban teljesítenek, mint saját közönség előtt… Otthon 12 győzelem mellé már 11 vereség is becsúszott, legutóbb ugyan megverték a Lakers-t, de a Memphis nyerni tudott náluk, illetve a Phoenix és a Miulwaukee is meglepte őket nemrég! Összességében viszont nincs rossz formában a Chicago, miután legutóbbi 5 meccsükből 4-et meg tudtak nyerni, többet közt egyet hosszabbítás után a Boston otthonában.
A csapat aggodalmát azonban növeli, hogy eddigi legeredményesebb játékosa, Luol Deng sérüléssel küzd (38 meccs, átlag: 17.4 pont, 6.4 lepattanó, 3 gólpassz). Azonban nélküle is meg tudták verni a Lakers-t, ráadásul kiváló védekezéssel, ami nem is csoda, hiszen vannak még olyan nevek is, mint: Boozer, Noah, Hamilton vagy Nate Robinson. A Los Angeles ellen például Kirk Hinrich vitte a csapatot 22 pontjával, 8 gólpasszával és 7 lepattanójával.

A vendég az egyre jobb formába lendülő Detroit Pistons együttes. A gárda legutóbbi 10 meccséből hetet meg tudott nyerni, többek közt a Miami és a Boston is az áldozatok közt szerepelt ebben az időszakban. Idő közben Londonba is kitérőt tett a csapat, ahol a Knicks ellen borzalmasan játszva vereséget szenvedtek, ám onnan visszatérve verték meg a Boston-t és legutóbb az Orlando együttesét is, ráadásul mindkét meccsen 100 pont felett tudtak dobni. A Pistons egyébként a Keleti Főcsoport 10. helyén áll 16-25 mérleggel, tehát kell is a mostani jó forma, ha életben akarják tartani playoff álmaikat! Idegenben viszont – sajnos nem találok jobb kifejezést – bűngyenge ez a Detroit: eddig mindössze 4 alkalommal tudtak nyerni 14 vereség mellett. Mindössze a Milwaukee, a Washington, a Philadelphia és a Cleveland otthonában tudtak nyerni, mind a 4 azért (talán a Bucks kivételével) a verhető kategóriába sorolható.
Mindössze Brandon Knight küzd kisebb sérüléssel, amit még a Boston elleni meccsen szedett össze, ám már legutóbb a Magic ellen is pályán volt és szerzett 18 pontot csapatának. Emellett még Monroe és Bynum is formában van mostanság, előbbi elég szépen gyűjtögeti a lepattanókat is.
Érdekes meccs lesz, hiszen egy formában lévő, de idegenben nagyon gyenge Detroit látogat az otthon nem annyira acélos Chicago otthonába. Amennyiben a Bulls képes lesz megismételni a Lakers ellen mutatott védőjátékot, illetve Deng pár percet már vállal a meccsen, akkor nem lehet akadály a Detroit legyűrése. Ami viszont szerintem ennél biztosabb tipp, hogy nem lesz sok pont a meccsen! Erre még nem érkeztek meg az oddsok, de 188 alatt lesznek a csapatok!

További megfontolandó tippek:
Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers / hendikep +9ponttal Lakers
Portland TrailBlazers – Indiana Pacers / 190 pont alatt
Sacramento Kings – Phoenix Suns / Phoenix Suns
Olvasói sztorik