Jönnek az utolsó csoportmeccsek

Kedden, szerdán és pénteken is rendeznek mérkőzéseket a Ligakupa hatodik csoportkörében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ligakupában az öt első helyezett mellett a három legjobb második jut tovább. Az A-csoportban már csak egy meccs van hátra: a bajnoki listavezető győriek a velük azonos pontszámmal rendelkező Honvédot fogadják szerdán, a tét a kvartett első helye. Hasonló a helyzet a Pécs és a Paks esetében is, azzal a különbséggel, hogy a B-csoportban nevető harmadikként akár még a Vasas is befuthat az élre.

A C-csoportban némileg bonyolultabbak a dolgok, mert az éllovas Videoton már végzett, és biztos továbbjutó, a második helyezett Pápa együttesének viszont még két meccs van: kedden Zalaegerszegen, pénteken pedig Kaposváron lép pályára a Lombard, amely akár még csoportelső is lehet. A D-csoportban a Ferencváros elsősége már megkérdőjelezhetetlen, de szerencsés esetben még a Kecskemét is továbbmehet, és nagyjából így fest az E-csoport forgatókönyve is a Debrecen és az Eger vonatkozásában.

Kedden, kora délután a ZTE–Pápa meccsel kezdődik a heti Ligakupa-program, ám nem a stadionban, hanem a műfüves pályán, amire az MLSZ is áldását adta. A zalaegerszegiek számára már tétnélküli ez a találkozó, hiszen nem juthatnak tovább, ezért soraikban több olyan fiatal is szerepet kaphat, akiknek bizonyítási lehetőséget nyújthat ez a mérkőzés. Preisinger Sándor vezetőedző nem titkolta, ezúttal bátran nyúl a fiatalokhoz.

– Keretünkből egyedül Juhász Dániel hiányzik, aki az utánpótlás-válogatottal készül, mégsem a megszokott csapatot kívánom pályára küldeni – árulta el a keddi találkozóról a Zalai Hírlap hasábjain a tréner. – Az U19-csapatból néhány fiatalt szeretnék kipróbálni, azokat, akik jó teljesítményt nyújtottak az ősszel, így megérdemlik, hogy bizonyítási lehetőséghez jussanak. Számukra tehát van tét. A csapat nem állt le, edzettünk a legutóbbi fellépésünk óta is, de szerdától már téli szünetre vonul a társaság. Azt követően terveink szerint január hetedikén találkozunk ismét, amikor megkezdjük a felkészülést.

Ligakupa, 6. (utolsó) forduló

A-csoport

Szerda, 13 óra: Győri ETO – Budapest Honvéd

Korábban: Gyirmót FC – Szombathelyi Haladás 4-2

Az állás: 1. Győri ETO 10 pont (16-6), 2. Honvéd 10 pont (11-7), 3. Gyirmót és Haladás 5 pont (11-18)

B-csoport

Szerda, 13 óra: Pécsi MFC – MVM Paks

Szerda, 15 óra: Vasas SC – FGSZ Siófok

Az állás: 1. Pécs 8 pont (9-6), 2. Paks 8 pont (7-4), 3. Vasas 7 pont, 4. Siófok 3 pont

C-csoport

Kedd, 13 óra: Zalaegerszeg – Lombard Pápa

Korábban: Videoton – Kaposvári Rákóczi 1-0

Péntek, 13 óra: Kaposvári Rákóczi – Lombard Pápa

Az állás: 1. Videoton 13 pont (6 mérkőzés), 2. Lombard Pápa 9 pont (4 mérkőzés), 3. Zalaegerszeg 4 pont (5 mérkőzés), 4. Kaposvári Rákóczi 2 pont (5 mérkőzés)

D-csoport

Szerda, 13 óra: Szolnoki MÁV FC – Kecskeméti TE

Szerda, 17 óra: Ferencváros – MTK

Az állás: 1. Ferencváros 13 pont, 2. Kecskemét 8 pont, 3. MTK 5 pont, Szolnok 1 pont

E-csoport

Szerda, 13 óra: Debrecen – Eger

Szerda, 15 óra: Újpest – Diósgyőr

Az állás: 1. Debrecen 12 pont, 2. Eger 9 pont, 3. Diósgyőr 6 pont, 4. Újpest 3 pont

Címkék: ligakupa