Hírek

Debreceni siker az ukránok ellen

A fiatalokkal felálló DVSC 3-2-re legyőzte a válogatott játékosokkal érkező Ungvárt.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – FC Goverla 3-2 (1-0)
Debrecen, 400 néző. Játékvezető: Solymosi
DVSC: Szécsi G. – Bényei, Albert, Ludánszki (Czvitkovics, 58.), Ferenczi J. – Ondoa (Suskó, 82.), Kiso, Slimane Bouadla, Birtalan – Meyé (Treznai, 21.), Pölöskei. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Pölöskey (10.), Ferenczi (47.), Slimane Bouadla (92.), illetve Malisics (76.), Rajcsevics (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ukrán élvonalba idén feljutott ungvári csapat, az FC Goverla Zakarpattya ellen játszott felkészülési mérkőzést a DVSC-TEVA. A vendégek a legerősebb keretükkel érkeztek, ott volt például a 27-szeres német válogatott David Odonkor, aki korábban a Betisben és a Borussia Dortmundban is játszott. Utóbbi csapatban megfordult a francia utánpótlás-válogatott Damien Le Tallec is, aki szintén a kezdőcsapatban volt, mint ahogy a PAOK egykori labdarúgója, Sotiriosz Balafasz, és több ukrán válogatott játékos – tudósít a hajdúságiak honlapja.

Kondás Elemérnek a csapat összeállításakor figyelembe kellett vennie, hogy vasárnap a Ligakupában az Újpestet fogadják, így többnyire a fiatalok kaptak szerepet. Pályára lépett Yannick öccse, Jean-Davy Ondoa is, aki az NB III-as fiókcsapatban, a Létavértesben szerepel.

Remekül kezdte a mérkőzést a Loki, amely szép támadásokat vezetett, és a tízedik percben Birtalan Botond beadásából Pölöskey Péter a vezetést is megszerezte. Nem sokkal később már cserére kényszerült a hazaiak szakmai stábja, mivel megsérült Roguy Meyé, aki egy beadásra érkezett, és az ötösnél hátulról rácsúsztak a lábára. Ennél az esetnél egyébként a játékvezetőnek tizenegyest kellett volna ítélnie, de a sípja néma maradt. A vendégek idővel némi mezőnyfölényt harcoltak ki, de nem tudtak nagy helyzetet kialakítani, a debreceniek kontrái ellenben veszélyt hordoztak magukban.

A második félidőt is ugyanolyan jól kezdte a házigazda, mint az elsőt, hiszen alig telt el két perc, és Ferenczi János szabadrúgásából növelte az előnyt. Próbálkoztak az ukránok, de nehezen boldogultak, a 76. percben azonban egy távoli lövéssel szépíteni tudtak. A végén izgalmassá vált a meccs, hiszen a cserékkel folyamatosan frissülő Ungvár egyenlített, ám a hosszabbításban Slimane Bouadla góljával a végig nagyot küzdő fiatal DVSC megszerezte a győzelmet.

Olvasói sztorik