Hírek

Videoton-meglepetés a Sporting ellen

A Videoton hazai pályán 3-0-ra nyert a portugál Sporting Lisszabon ellen az Európa Liga G-csoportjának második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga, G-csoport, 2. forduló
Videoton FC – Sporting CP (porugál) 3-0 (3-0)
Székesfehérvár, 12 ezer néző. Játékvezető: Jakobsson (izlandi)
Videoton: M. Bozovics – Brachi, Vinicius, Caneira, Stopira (Neto, 89.) – Walter (Gyurcsó, 69.), Sándor Gy., Mitrovics, Tóth I B., Oliveira – N. Nikolics (Torghelle, 78.). Edző: Paulo Sousa
Sporting: Rui Patrício – Rinaudo (van Wolfswinkel, 29.), Rojo, Boulahrouz (Adrien Silva, 71.), Pranjics – Martins, Izmailov, Fernandes, Suarez – Labyad (Schaars, a szünetben), Viola. Edző: Ricardo Sá Pinto
Gólszerzők: Vinicius (15.), Oliveira (21.), N. Nikolics (36.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Paulo Sousa csak egy helyen változtatta meg a belga Genk otthonában 3-0-s vereséget szenvedő csapata kezdő-összeállítását, Torghelle Sándor helyett Nemanja Nikolics kezdett. Érdekesség, hogy kollégája és honfitársa, Ricardo Sá Pinto csak öt játékost hagyott meg a svájci FC Basel ellen 0-0-s döntetlennel rajtoló együtteséből, ő tehát elégedetlenebb volt azzal az iksszel, mint a magyar klub vezetőedzője a sima vereséggel, vagy a Sportingnak ennyire bő a kerete… Sá Pinto egyébként három alapemberét otthon is hagyta, mert a hétvégén az FC Portóval játszik bajnoki rangadót a lisszaboni együttes. Rui Patrício, Boulahrouz, Pranjics és Izmailov személyében így is voltak világszerte ismert labdarúgók az ellenfél soraiban.

A várakozásoknak megfelelően a portugálok játszottak fölényben, de negyedóra elteltével egyre bátrabban merészkedett előre a Videoton, és egy szöglet után, nagy meglepetésre Vinicius megszerezte a vezetést (1-0)! Nem volt megállás, egy gyors ellentámadás végén a második hazai próbálkozás már a második gólt eredményezte, ezúttal Oliveira bombázott a hálóba (2-0)! Fél óra elteltével jött az első portugál csere, és egy-két veszélyes helyzet is kialakult a Videoton kapuja előtt, de elég volt egy újabb kontra a harmadik gólhoz: a 36. percben Boulahrouz adott tökéletes passzt Nikolicsnak, aki kapásból a hálóba lőtt (3-0).

A második félidőben a székesfehérváriak magabiztosan őrizték előnyüket, a vendégek előtt nagy helyzetek, ziccerek nem adódtak. Bár több mint tíz szögletet rúghattak ebben a felvonásban, számottevő veszélyt ezek sem hordoztak. A Videoton egy pontrúgást és két kontrát tökéletesen kihasznált, ennek köszönhetően remek helyzetkihasználással, teljesen megérdemelten nyert nemzetközileg magasan jegyzett riválisa ellen, amelynek komolyabb momentuma nem volt a kilencven perc során. Némi keserűség talán csak azért lehet bennünk, magyarokban, mert a fehérvári együttesben kezdőként kettő, s csereként szintén kettő, tehát összesen csupán négy honfitársunk lehetett részese a nagy sikernek.

Péntek délelőtt jelentkezik hagyományos rovatunk, amelyben a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton egykori legendás játékosa elemzi a mérkőzést.

A csoport másik meccsén:

FC Basel (svájci) – KRC Genk (belga) 2-2 (0-2)

Gólszerzők: Streller (tizenegyesből 71., 84.), illetve De Ceulaer (10.), Vossen (38.)

A csoport állása: 1. Genk 4 pont, 2. Videoton 3 pont, 3. Basel 2 pont, 4. Sporting Lisboa 1 pont

A 3. forduló programja (október 25.)

Videoton – Basel, 19 óra

Genk – Sporting Lisboa, 19 óra

Olvasói sztorik