Hírek

Az élet nem habostorta

A Videoton 3-0-ra kikapott a belga KRC Genk otthonában az Európa Liga csoportkörének első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga, G-csoport, 1. forduló
KRC Genk (belga) – Videoton FC 3-0 (1-0)
Genk, 15 ezer néző. Játékvezető: Duhamel (francia)
Genk: Van Hout – Koulibaly, Hamalainen, Simaeys, Dani Fernández (Nadson, 77.) – Hyland, Gorius, Buffel, Joseph-Monrose (Plet, 81.) – Vossen (Kumordzi, 86.), De Ceulaer. Edző: Mario Been
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Stopira – Oliveira (Gyurcsó, 58.), Sándor Gy. – Mitrovics, Tóth I B. (Kovács I., 66.), Walter
– Torghelle (N. Nikolics, 72.). Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Vossen (22.), Buffel (78.), De Ceulaer (92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három magyar játékos a magyar csapat kezdőjében, további három pedig a kispadon, tehát összesen hat honfitársunkat nevezték a fehérváriak csütörtök este a belgák otthonában. Magyar virtus, Videoton-módra… Szó sincs fanyalgásról, mindez csupán annyit jelent, hogy azok az átlagos magyar futballszurkolók, akik nem rendelkeznek székesfehérvári kötődéssel, valószínűleg nehezebben (vagy sehogy nem) azonosulnak ezzel az együttessel, és nehezebben (vagy sehogy nem) szorítanak a sikereiért, mint mondjuk korábban a magyar játékosokra építő Debrecen esetében.

Az első félidőben bő húsz percig semmi különös nem történt, mindkét együttes előremerészkedett egyszer-kétszer, de komoly ziccere egyiknek sem adódott. A 22. percben aztán Stopira és Brachi is hibázott hátul, Buffel beadása hajszálpontos volt, Vossen pedig védhetetlenül fejelt a hálóba (1-0). A vezetőgól után egyértelmű mezőnyfölényt alakított ki a Genk, a védekezésben sokat hibázó, pontatlan fehérvári együttes képtelen volt megújulni.

A második felvonást elég élénken kezdték a vendégek, de hat-hét perc elteltével megint jöttek a belga helyzetek. A 61. perc elején kimaradt a legnagyobb fehérvári lehetőség, Sándor György lövését védte a hazaiak kapusa. Gyurcsó Ádám beállításával minden bizonnyal lendületesebbé, dinamikusabbá akarta tenni csapatát Paulo Sousa, és ez sikerült is. A Genk állta a sarat hátul, és életveszélyesen kontrázott, Vossen kettőt is kihagyott, Buffel viszont nem hibázott, ezúttal éppen Vossen volt az előkészítő, s mivel a fehérvári védelem ismét csak asszisztálni tudott az eseményekhez, a 78. percben kétgólos hátrányba került a Videoton. A 93. percben De Ceulaer átlövése révén a kegyelemdöfést is megadták a házigazdák (3-0).

A mérkőzés összességében rendkívül sportszerű és jó iramú volt – különösen a második félidő sikeredett eseménydúsra –, s a belgák győzelme teljesen megérdemelt. A Videotonnál éppen a korábban oly sokat dicsért védekezéssel akadtak komoly problémák. A második hazai gól bravúros akció eredménye volt, az első és a harmadik azonban igencsak elkerülhető lett volna.

Kattintsanak ránk péntek délelőtt is, mert a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton egykori legendás játékosa elemzi a látottakat!
Olvasói sztorik