Hírek

Kiváló eredmény a Videoton célja

A Videoton csütörtökön a belga Genk otthonában kezdi meg szereplését az Európa Liga csoportkörében.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tóth I Balázs, a székesfehérváriak középpályása szerint jól felkészült az együttes. A 34-szeres válogatott játékos korábban három szezont játszott a mostani ellenfélnél, amelyet hasonló erősségűnek lát, mint a selejtező harmadik fordulójában kettős győzelemmel búcsúztatott Gent együttesét, igaz, a két csapat stílusa eltér egymástól – írja az MTI.

– Három évet játszottam Genkben, voltak szép sikereink, például a Belga Kupa megnyerése 2009-ben. Ahogy nézegettem csütörtöki ellenfelünk keretét, elég jelentősen megváltozott azóta, hogy eljöttem, talán mindössze hét játékost találtam, akikkel együtt szerepeltem – nyilatkozta klubja honlapjának a 30 éves futballista. – Egy nagyon szervezett, erőszakos futballt játszó csapat most a Genk, ebben rejlik a legnagyobb ereje. Érzésem szerint hasonló játékerőt képvisel a Genk, és korábbi ellenfelünk, a Gent, játékstílusban viszont egészen más a kettő. Mostani ellenfelünk fizikálisan erősebb, és ahogy említettem, inkább egyfajta erőfocit játszik.

Tóth nagyszerű hangulatú mérkőzést vár a csütörtök esti, 21:05-kor kezdődő találkozótól, s hangsúlyozta, a csapat felkészülten utazik a meccsre.

– Keményen dolgoztunk az elmúlt napokban, a szakmai stáb az eddigiekhez hasonlóan most is remekül felkészített bennünket, úgyhogy a csapat készen áll arra, hogy egy kiváló eredményt érjen el Belgiumban – mondta Tóth Balázs.

A Paulo Sousa vezette magyar csapat az OTP Bank Ligában visszafogottabb teljesítményt nyújtott eddig – szombaton hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent a Diósgyőrrel –, ugyanakkor az európai porondon kiváló teljesítménnyel menetelt a főtábláig. A fehérváriak a szlovák Slovan Bratislava, a belga Gent, illetve a török Trabzonspor búcsúztatásával jutottak el a csoportkörig úgy, hogy a hat meccsen mindössze kétszer nyertek, de csak egyetlen gólt kaptak. A stabil védekezésre minden bizonnyal Belgiumban is szüksége lesz az együttesnek, amely a kvalifikációs szakaszban ötször talált be az ellenfelek hálójába.

Olvasói sztorik