Hírek

Jókor volt jó helyen

A Honvéd-verő Fekete László öt perc alatt három gólt szerzett az NB III-ban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DTC-Select hazai pályán 5-1-re nyert a RAFC ellen az NB III Duna-csoportjának hetedik fordulójában. Nem hangzik valami izgalmasan, ugye?! De az ördög a részletekben lakozik: Fekete László a 13., a 15. és a 18. percben is betalált, így öt perc alatt mesterhármasnak örülhetett!

S hogy kicsoda Fekete László? A Rangadó.hu hűséges és figyelmes olvasói emlékezhetnek rá, hiszen szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt abból az apropóból közöltünk vele interjút, hogy a másodosztályú Szigetszentmiklós színeiben továbbjutást érő gólt lőtt a hosszabbításban a Honvéd elleni Magyar Kupa-meccsen.

– Legutóbb tavaly ősszel beszélgettünk, amikor győztes gólt lőtt a kispestieknek. Hogy került azóta az NB III-ba?
– Az alapozás végén, augusztusban szóltak, hogy Horváth Ferenc úgy látja, keveset fogok játszani ebben a szezonban, és kérdezték, nincs-e kedvem elmenni fél évre a Diósdba, amely tulajdonképpen az SzTK testvérklubja – mesélte a 31 éves csatár. – Amikor Szigetszentmiklóson játszottam, volt, hogy jól ment, de a gólok sajnos elmaradtak. Ez a kölcsönjáték arra is jó, hogy önbizalmat szerezzek, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Még egy évig van szerződésem Szigetszentmiklóson.

– Eddig mennyire jött be a harmadosztályú szereplés?
– Nem úgy indultunk, ahogy szerettünk volna, nem állunk túl jól a tabellán. A keret elég erős, a mezőny elején kellene végeznünk, de ez nem elég, csapatként is jól kell teljesíteni. Én is későn csatlakoztam a csapathoz, és Csák Károly is az utolsó pillanatban esett be. Remélem, nem lesz gond, és az ősz végére kiegyenesedünk, s a bajnokság végén ott leszünk az első háromban. Most minden csapat a legjobb ötben szeretne végezni az átszervezés miatt, a Diósdnak is ez a célja.

– Mesterhármas öt perc alatt! Ez nem semmi! Hogy történt?
– Mindhárom gólnál jókor voltam jó helyen. Engem is meglepett! A társaim kérdezték: a gólok között értél labdába? Visszagondolva, nem tudom… Mesterhármast még soha nem sikerült elérnem, egyszer Finnországban lőttem kettőt, és adtam egy gólpasszt. Örülök neki, hiszen jó dolog, ha sikerül gólt rúgni, pláne ha hármat! Ez az önbizalmamnak is jót tesz, remélem, megtaláltam a góllövő-csukámat, amit pár éve elvesztettem…

Olvasói sztorik