Kiemelt hírek

„Most ez a szerep jutott nekünk…”

Fekete Lászlónak sok ziccer kell, hogy gólt rúgjon, a Honvéd ellen mégis sikerült!

Kapcsolódó cikkek

Amint arról beszámoltunk, a Szigetszentmiklósi TK-Erima hosszabbítás után 2-1-re nyert a Budapest Honvéd ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójában. Az NB II Nyugati-csoportjában szereplő együttes ezzel a kupasorozat eddigi legnagyobb meglepetését produkálta a jelenlegi idényben. A győztes gólt a 112. percben Fekete László szerezte, aki a Rangadó.hu érdeklődésére azt is lemondta, hogy a másodosztályhoz képest profi körülmények vannak a klubnál, ezért nagyon örül, hogy oda igazolt. A harmincéves középpályás korábban a REAC és a Vác együttesében is futballozott.

– Mennyire zavaró, hogy nem tudnak hazai pályán játszani?
– Elég rossz dolog, hogy nincs igazi otthonunk. Diósdon edzünk, Szigetszentmiklóson van a hazai pályánk, de most idegenbe kényszerültünk. Jó lenne, ha volna olyan hely, ahol otthon érezhetjük magunkat. A pálya egyébként kifogástalan volt, mondjuk jó lett volna egy kicsit több néző…

– Sokáig úgy tűnt, hogy a rendes játékidőben győzni tudnak, aztán az utolsó pillanatban kaptak egy gólt. Ez nem vetette vissza a társaságot?
– Picit talán ige, de szerencsére nagyon jól jöttünk ki belőle. A hosszabbítás első félidejében nagyon nyomott a mezőnyfölényben lévő Honvéd, de annyira már nem, mint a rendes játékidőben, mert ők is fáradtak. A hosszabbítás második félidejében már kiegyenlítettebb volt a játék, mindkét csapat el akarta dönteni a továbbjutást.

– Az eredményből ítélve tökéletesen végrehajtották a megbeszélt taktikát!
– A biztos, masszív védekezés volt az elsődleges, abból kellett fölfejlődnünk a Honvéd kapuja elé. Tisztában voltunk vele, hogy jó erőkből álló csapatról van szó, amellyel mostanában fut a szekér, tehát biztos volt, hogy nem mi fogunk dominálni. Sok helyzetet kihagytak, nekünk csak két-három nagy lehetőségünk volt. Ilyen a futball, most ez a szerep jutott nekünk.

– A Ferencváros kettő ellen is betalált bajnoki meccsen, ezek szerint jó formában van mostanság?!
– Sopronban is sok helyzetem volt, de akkor nem sikerült gólt szereznem, csak gólpasszig jutottam. Nem mondom, hogy nagyon érzem a kaput, sok ziccer kell, hogy gólt rúgjak, ezen javítanom kell.

– Az kijelenthető, hogy megérte a nyári klubváltás?
– Abszolút jól érzem magam a csapatban, nagyon örülök, hogy váltottam. A másodosztályhoz képest profi körülmények vannak, és Várhidi Péter személyében olyan edzőnk van, akit senkinek nem kell bemutatni. Bajnok volt az Újpesttel és szövetségi kapitány. Jó futballistákkal játszom együtt, sok olyan csapattársam van, akivel korábban egymás ellen játszottunk, és olyan is, akivel együtt.

Magyar Kupa, 3. forduló
Szigetszentmiklósi TK-Erima – Budapest Honvéd 2-1 (1-0, 1-1) – hosszabbítás után
Csepel, 300 néző. Játékvezető: Radványi
SZTK: Kozma – Csák, Szamosszegi, Csiszár, Sadjo (Szamosi, a szünetben) – Nagy T., Tóth F., Kvekeskiri, Somorjai – Varga Z. (Csepregi, 71.), Fekete Á. (Fekete L., 51.). Vezetőedző: Várhidi Péter
Honvéd: Sánta – Lovrics, Debreceni, Botis, Hajdú N. – Németh N. (Zelenka, a szünetben), Kostolani (Abass, 67.), Hidi (Danilo, a szünetben), Ivancsics – Harmony – Sekulics. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Fekete Á. (20.), Fekete L. (112.), illetve Ivancsics (90.)
Olvasói sztorik