Hírek

Ötmillióba került a rendőri biztosítás

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Nyolc és fél millió forintba került a magyar válogatott három hazai barátságos mérkőzésének rendőri biztosítása – derül ki abból a válaszból, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter Szilágyi György Jobbik-politikus írásbeli kérdésére adott.

Az ellenzéki képviselő a bolgár, az ír és az izraeli válogatott elleni meccsek rendőri biztosításának költségeiről érdeklődött – írja az MTI.

A miniszteri válasz alapján az izraeli csapat elleni augusztusi találkozó kiemelt kockázatúnak számított, a stadionon belüli és az azon kívüli rendőri biztosítás költsége 5 millió 454 ezer forint volt. A Bulgária elleni februári és az Írország elleni júniusi mérkőzés normál kockázatú volt, előbbi biztosítása nagyjából 2 millió, az utóbbié 949 ezer forintjába került a rendőrségnek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a jogszabályoknak megfelelően nem fizetett a rendőri biztosításért – olvasható Pintér Sándor válaszában. Kivételt képez ez alól annak költsége, hogy az MLSZ-szel kötött szerződés értelmében a bolgár és az ír válogatottat, valamint a játékvezetőket szállító buszokat közlekedési járőrök kísérték a szállásukról a stadionhoz, majd vissza; ez ugyanis nem számít közfeladatnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik