Hírek

Szabadlábon védekezhet Strasser László

Az olaszországi fogadási botrány egyik magyar gyanúsítottja együttműködött a hatóságokkal, és részletes vallomást tett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szabadlábon védekezhet Strasser László, az olaszországi fogadási botrány egyik magyar gyanúsítottja. Az MTK, a Vác és a Zalaegerszeg egykori játékosát azért engedhették ki az előzetes letartóztatásból, mert együttműködött a hatóságokkal, részletes vallomást tett az ügyészeknek – írja a Blikk.

Olasz forrásokból kiderül, hogy milyen meccsek elcsalásával gyanúsítják Strasser Lászlót és bűntársait az itáliai bundaügy felgöngyölítésén dolgozó cremonai ügyészek. A nyomozóknak egyre több bizonyítékuk van arra vonatkozóan, hogy a 2011. április 30-i Novara–Siena (2-2), a május 7-i Palermo–Bari (2-1) és a május 14-i Lazio–Genoa (4-2) bajnoki találkozón olyan megegyezéses eredmény született, amely a magyar szálhoz köthető.

Az olasz ügyészek Strasser László mellett négy társát, Kenesei Zoltánt, Lázár Mátyást, Schultz Lászlót és Borgulya Istvánt gyanúsították meg, de utóbbi négy egykori labdarúgót nem tudták kihallgatni, mert őket a magyar hatóságok tartják előzetes letartóztatásban, ugyancsak futballmeccsek elcsalása gyanújával.

A telefonbeszélgetések és a szállodai nyilvántartások alapján az ügyészek pontosan tudják, hogy Strasser az elmúlt év áprilisa és júliusa között öt alkalommal is megfordult Itáliában, hol csak néhány órát, hol egy egész hetet töltött az országban. Feltérképezték kapcsolatait, s ez alapján kiderült, nemcsak olasz partnereivel, hanem a nemzetközi maffia több tagjával találkozott. Ez utóbbira utal az is, hogy a volt focista többször utazott Szingapúrba, ahonnan irányították ezt a bűnszervezetet. Strasser, akit európai elfogatóparancs alapján vettek őrizetbe Magyarországon, majd adtak át az olasz hatóságoknak, egyelőre menti magát.

Strasser a La Provincia de Cremona által közölt vallomásában az ügyészségen azt mondta Guido Salvini bírónak, hogy a barátjával, Lázár Mátyással közös olaszországi utazásai során csak sofőrként volt jelen, és a szállodákban intézte a be- és kijelentkezést. Útitársai nem vonták be a tevékenységükbe, de arról tudott, hogy ezek a kirándulások bizonyos futballfogadásokkal kapcsolatosak. A gyanúsított két héttel korábbi kiadatása előtt kérvényezte, hogy esetleges büntetését Magyarországon tölthesse le.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik