Hírek

Kiadják Strasser Lászlót az olaszoknak

Az olaszországi fogadási botrány magyar szereplői közül Strasser László hamarosan a cremonai nyomozóknak tehet vallomást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Fővárosi Törvényszéken tegnap született döntés arról, hogy a május 28-án, itthon őrizetbe vett egykori futballistát átadják az itáliai hatóságoknak. Tíz napon belül jöhetnek érte az olaszok, ám az már biztos, ha szabadságvesztésre ítélik, azt Magyarországon töltheti le – írja a Blikk.

Erre garanciát kell adni, s éppen ez hiányzott. Azért húzódott el a kiadatási ügy, mert Strasser ragaszkodott ehhez a jogához. Mindenképpen itthon szeretné letölteni büntetését, feltéve, ha majd jogerősen elítélik. Az MTK, a Vác és a Zalaegerszeg hajdani labdarúgóját és négy társát, Kenesei Zoltánt, Lázár Mátyást, Borgulya Istvánt, valamint Schultz Lászlót a cremonai ügyészek azzal gyanúsítják, hogy egy nemzetközi bűnbanda tagjaként, a szingapúri maffiózó, Tan Seet Eng irányításával részesei voltak a 2011. május 22-én megrendezett Lecce–Lazio (2-4) meccs elcsalásának.

A társakkal szemben a Központi Nyomozó Főügyészség is eljárást folytat, mert őket számos hazai és külföldi találkozó manipulálásával gyanúsítják, így a kettős büntethetőség kizárása miatt ők nem adhatók át az olasz hatóságoknak.

2011. június 28-án vettek őrizetbe hét gyanúsítottat a hazai fogadási botrány kapcsán: Kenesei Zoltánt, Lázár Mátyást, Horváth Gábort és négy játékvezetőt. Közülük Kenesei és Lázár már egy éve ül előzetesben. Ezen a héten újabb két hónappal meghosszabbították letartóztatásukat. A határozat ellen az ügyészek és az ügyvédek is fellebbeztek, előbbiek az indoklás szövege, utóbbiak az elrendelés miatt.

Olvasói sztorik