Nem engedték a meccsvetítést

Az MLSZ nem engedélyezte, hogy Újpesten levetítsék a Ferencváros elleni 6-0-s győzelem felvételét.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bajnok Terasz egy központi rendezvény az újpesti Városháza mellett, a Szent István téren, ahol együtt szórakozhatnak, szurkolhatnak Újpest focikedvelő lakói. Hatalmas LED-fal várta a vendégeket, akik megtekinthetik az Európa-bajnokság mérkőzéseit, közben a labdarúgásról, a meccsekről, az esélyekről beszélgethetnek egymással, illetve különböző vendégekkel, hírességekkel.

A kontinenstorna szerdai szünnapján szerették volna levetíteni a 2010-es Újpest–Ferencváros (6-0) bajnoki mérkőzés felvételét. Engedélyt kértek a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, de azt nem kapták meg!

„A Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja szerint a felvételek jogi, személyiségi jogi és szerzői jogi helyzete nem tisztázott, így a Magyar Labdarúgó Szövetség nem kíván olyan nyilatkozatot kiadni, amely miatt utóbb támadások érik. Álláspontunk szerint továbbá a felvétel levetítése nem szolgálja a labdarúgás szakmai érdekeit és céljait sem és mindemellett jelentős biztonsági kockázatot jelent. A fentiek alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség a fentiek szerinti felvétel nyilvános levetítéséhez nem járul hozzá.”

Az elutasítás kapcsán Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere a következő levelet írta az Újpest FC ügyvezető igazgatójának. Ide kattintva olvasható.

Az MLSZ levele teljes egészében ide kattintva olvasható!

Az Újpest FC nyílt levele az MLSZ felé ide kattintva olvasható!