Hírek

Ukrajna helyett Széplak alsó!

Dárdai Pál sikeres a Hertha BSC ifjúsági csapatával, ezért szalutálnak és gratulálnak neki a klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kiesett az élvonalból a német Hertha BSC. Ilyen esetben Magyarországon súlyos gyász borul a klubra és a városra, Berlinben azonban más a helyzet, hiszen mégiscsak Németországról és a Bundesligáról beszélünk. Persze, ők sem szakadtak meg a röhögéstől, de az egykori emblematikus játékos, a klub utánpótlásában dolgozó Dárdai Pál szerint az eladósodás miatt csak az a fontos, hogy azonnal vissza is jussanak az első osztályba. A fiatalok remekül szerepelnek, Andreas Thom és Dárdai edzőpárosa nagy siker kapujába érkezett. A 36 éves tréner a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem hagyja, hogy teljesen elragadja az Európa-bajnoki láz, a szezon végén Ukrajna helyett Balatonszéplak alsó felé veszi az irányt, hiszen a balatoni nyaralás nála is szent!

– Milyen a hangulat a klubnál a kiesés után?
– Egyelőre nagy csend van, sok minden még nem történt. Mindenki számol, kit tud eladni, kit tud hozni az átigazolási szezonban. A klubvezetés négy-öt játékost kelküldött, de a csapat váza megmarad – mesélte a berlini helyzetről Dárdai Pál. – Az új edző már végignézett mindent és mindenkit, a közgyűlésen pedig eldőlt, hogy az elnök és a menedzser maradt. A Herthánál addig nincs baj, amíg kiesik és feljut a csapat. Majd akkor lesz baj, ha nem jut vissza, mert a klub el van adósodva, és ha tartósan elmaradnának a tervezett bevételek, az komoly problémát okozna.

– Hogy szerepel az utánpótlás?
– Az ifjúsági B-csapattal (B-jugend) megnyertük a bajnokság észak-keleti csoportját. A bajnoki döntőbe jutásért zajló párharc első meccsét szerdán négyezer néző előtt, jó hangulatban, jó pályán megnyertük Kölnben. Sikeresek vagyunk, itt a klubnak mindenki szalutál és gratulál, de ez még csak félsiker, mert vasárnap lesz a visszavágó. A Hertha kétezer-öt óta nem volt utánpótlásbajnok. Most megvan a sansz, de már a csoportgyőzelem nagy eredmény volt.

– És a válogatott legutóbbi két mérkőzése mennyire volt nagy eredmény?
– Számomra a magyar fociban és világfoci sincs semmiféle értéke a felkészülési meccsek eredményeinek. Ezeknek egyedül kohéziós szempontból van értékük, hiszen együtt vannak, és a szakmai kapcsolatuk felfrissül a kapitánnyal is, és ha nyernek, még több önbizalmuk lesz. De majd akkor élesedik igazán a helyzet, ha jönnek a tétmeccsek. Ősszel és télen pedig úgyis azon múlik az eredményesség, hogy mennyi lehetőséget kapnak a játékosok a klubjukban. Ezen a kapitány sem tud segíteni. Az biztos, hogy Egervári Sándornál mindig top fit a csapat. A csehek ellen nyertek egy nagy meccset, ez a siker kétségkívül szép lezárása volt a szezonnak, de nagy értéke nincs. Annak van értéke, ahogy tavaly szerepeltek, hogy sokáig állva tudtak maradni a selejtezőcsoportban. Bár azt se felejtsük el, hogy legutóbb meglehetősen régen, Csank János idejében sikerült továbbjutnia a csapatnak, utána pedig Gellei Imre vezetésével szerepelt úgy, hogy a pozíció végig a saját kezében volt. Ezt a két esetet kivéve mindig kifújt a történet…

– Berlinben már tombol a futball-láz?
– Kicsit visszafogottabbak most, mert nem tudják hova tenni ezt a felkészülést. Elbizonytalanodtak, ami nem biztos hogy rossz. A németek az első meccsen mindig berobbannak, most nem látom bennük azt az elsöprő lendületet. Engem is hívott a Mercedes cég, hogy két meccset nézzek meg és értékeljek. Egy másik cég elvitt volna a helyszínre, Ukrajnába is, de én megyek haza a Balatonra!

Olvasói sztorik