Hírek

A pro-licencért dolgozik Dárdai Pál

Bízik klubja, a Hertha BSC bennmaradásában ifj. Dárdai Pál, akinek a legmagasabb szintű edzői képesítést biztosító pro-licenc megszerzése a célja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott, illetve a Hertha BSC korábbi kiváló labdarúgója annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy csapata csütörtökön osztályozót játszik a Bundesliga másodosztályában harmadik helyezett Fortuna Düsseldorf ellen.

A 35 éves Dárdai még ma is a berlini szurkolók egyik legnagyobb kedvence. Bizakodó a Hertha bennmaradását illetően, hiszen a híres Olimpiai Stadionban csütörtökön 75 ezren szurkolnak majd a berlinieknek, akik a Pécsett született, és a Hertha színeiben összesen mintegy háromszáz mérkőzést játszó sportember szerint jobbak ellenfelüknél.

Dárdai szerint minden remény megvan arra, hogy volt csapata csütörtökön Berlinben, de a jövő keddi, düsseldorfi visszavágón is legyőzi ellenfelét, és ezáltal biztosítja bennmaradását a Bundesliga első osztályában. Ebben jelentős szerepe van a 72 éves, korábban a görög válogatottal Európa-bajnok Otto Rehhagelnek, aki tavasszal rendkívül válságos helyzetben vette át a csapat irányítását. Ennek ellenére bizonyos, hogy a mester az osztályozó remélt sikere ellenére sem marad a berlinieknél, akiknek irányítását minden valószínűség szerint a Hoffenheim, majd a Schalke korábbi edzője, Ralf Rangnick vagy pedig a több német, illetve külföldi csapatot is megjárt Christoph Daum veszi át.

Dárdai Pál, aki játékosként tavaly vett búcsút a Bundesliga első osztályától, az interjúban elmondta: mostanra immár az amatőröknél is abbahagyta az elmúlt egy évben egyfajta levezetésként folytatott labdarúgást. Jelenleg minden erejét, illetve energiáját a Hertha utánpótlásképzésének, valamint a hivatalos edzői képesítés megszerzésének szenteli. Az edzői tanfolyamot egyébként – a munkáltatójának számító berlini klub vezetőinek engedélyével – nem Németországban, hanem Magyarországon kezdte, és első lépcsőben az A-licencet már megszerezte. A jövőt illetően a profiknál való edzői tevékenységhez szükséges pro-licenc megszerzése a cél, és Dárdai reméli, hogy ezzel kapcsolatos tanulmányait – ezúttal is Magyarországon – minél előbb megkezdheti. De addig sem tétlenkedik, jelenleg ugyanis a Hertha 17 éven aluli csapatánál másodedző.

A Berlinben élő Dárdai Pál büszkén mesélte, hogy a család kék-fehérbe öltözött. Három fia, Pál, Márton és Bence ugyanis szintén a Hertha különböző szintű utánpótlás, illetve serdülő együtteseinél bontogatja szárnyait, és minden remény megvan arra, hogy édesapjuk örökébe lépnek.

Ami pedig a Bundesliga most véget ért szezonját illeti, Dárdai szerint Borussia Dortmund – a Bayern Münchent megelőzve – méltán lett bajnok. Azt azonban a korábbi labdarúgó szinte biztosra vette, hogy a Német Kupa szombati döntőjében a bajorok visszavágnak a dortmundiaknak. A Bajnokok Ligája május 19-i müncheni döntőjében az angol Chelsea ellenében pedig minden a Bayern mellett szól, de nem kizárt, hogy a sors mégis meglepetést rejteget – jelentette ki az MTI-nek Dárdai Pál.

Olvasói sztorik