Hírek

Nem akart beledünnyögni

Ifj. Dárdai Pál a hazai kollégái segítségével állította össze az NB II-es válogatott keretét.

Kapcsolódó cikkek

A korábbi terveknek megfelelően január 20-29. között ifj. Dárdai Pál szakmai vezetésével Törökországban edzőtáborozik az NB II-es válogatott. A másodosztály legjobbjaiból álló együttes január 23-án Azerbajdzsán U21-válogatottja ellen lép pályára, majd az edzések mellett további két mérkőzést játszik. A Rangadónak sikerült telefonvégre kapnia a csapat edzőjét, a német Hertha BSC-nél dolgozó Dárdait, aki elmondta, nagyon örülök, hogy a tehetséges fiatal játékosok erős nemzetközi meccseken edződhetnek.

– Milyen elvek alapján állította össze a keretet?
– Egy mérkőzés alapján olyan sokat nem akartam beledünnyögni az összeállításba, az nem lenne professzionális – vélekedett a Rangadó.hu megkeresésére Dárdai Pál. – Motivált srácokat láttam, de egy meccs után ne repüljön ki senki a keretből, esetleg igazságtalanul. Megmondtam, hogy a gálameccsen kiket láttam jónak, mi tetszett igazán, de a kollegák jobban ismerik ezeket a srácokat. Horváth Ferenc, Mátyus János és Vincze István besegítenek, főleg az ő meglátásaikat dicséri a keret összeállítása. Megtiszteltetés, hogy partnerek ebben a munkában.

– Ez a kezdeményezés rangot ad az egész magyar másodosztálynak!
– Annak örülök igazán, hogy ezek a srácok nemzetközi csapatokkal játszhatnak. A magyar másodosztályban maga az iram sebességben és fejben is sokkal lassabb, mint a nemzetközi szinten. Ha ezen a három meccsen tudok egy kicsit fordítani a fejükön néhány hasznos tanáccsal, amitől javul a teljesítményük, akkor még megérte ez a jó kezdeményezés! Biztos vagyok benne, hogy hasznosan eltöltjük ezt a kilenc napot.

– Az általunk megkérdezett játékosok nagy megtiszteltetésnek veszik a meghívást!
– Az a fontos, hogy jussanak lehetőséghez ilyen mérkőzéseken! Közülük sokan utánpótlás-válogatottak, de hány olyan játékosról van, aki ötvenszeres korosztályos válogatott volt, aztán nem tett tőle semmi. A felnőtt mezőnybe lépés szempontjából meghatározó életkor, amiben ők most vannak. Akár minden hónapban le lehetne kötni a szomszédos országok csapataival ilyen meccseket, hogy legyen meg a sanszuk a fejlődésre!

– Mikor jön haza, mikor csatlakozik a csapathoz?
– Egyenesen odarepülök. Szerencsés vagyok, hiszen Berlin világváros, ide is jövök vissza. Így kényelmes, és időtakarékos is. A klubtól elengedtek, de ezzel nem akarok visszaélni. Mostanság az U23-csapat edzéseit látogatom, és kapok egy csoportot is. Az U17-nél is be kell majd segítenem, mert a pályaedző hiányozni fog egy ideig. Ahol luk van, oda küldenek besegíteni az egyéni képzésben.

Az NB II-es válogatott kerete
Szántai Levente (Mezőkövesd), Somodi Bence (Videoton-PFLA), Oláh Gergő (DVSC-DEAC), Preklet Csaba (Eger), Kornis Attila (REAC), Zámbó Bence (Győr), Makra Zsolt (Békéscsaba), Czár Richárd (Honvéd-MFA), Fazekas Géza (BKV Előre), Kenderes Zoltán (Cegléd), Domokos Bálint (Baja), Kónya Márk (Balmazújváros), Sós Márkó (REAC), Petneházi Márk (Orosháza), Szekér Dávid (Tatabánya), Mundi Roland (Szolnok), Bene Attila (Kazincbarcika), Rácz Ferenc (Kozármisleny), Szepessy Róbert (Szolnok), Varga Tamás (Győr), Máté János (Videoton)
Olvasói sztorik