Hírek

Újabb nagy bejelentés várható

A magyar bajnokságot továbbra is közvetítő Sport Televízió a nyáron ismét előrukkol valamivel...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön jelentették be, hogy a magyar futballközvetítések továbbra is a közszolgálati csatornákon, és a Sport TV-n láthatóak majd, vagyis a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Chello Central Europe Zrt. (CCE) közös pályázata nyerte a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által szervezett versenyprogramok négy bajnoki idényre szóló közvetítési és sugárzási jogait.

A sajtótájékoztatón Csányi Sándor, az MLSZ elnöke külön megköszönte Máté Pálnak, a Sport Televízió főszerkesztőjének, hogy munkássága nyomán, a csatorna színvonalas közvetítéseinek és műsorainak köszönhetően megnőtt a magyar futball iránti érdeklődés. A Rangadó.hu érdeklődésére a tévés vezető elmondta, az elmúlt időszakban is műsoraink fejlesztésére törekedtek, és arra, hogy nézőik számára egyre érdekesebb tartalmat kínáljanak.

– Ismét pályáztak és ismét nyertek. Ez azt jelenti, hogy házon belül teljes az elégedettség a magyar futballközvetítésekkel kapcsolatban?
– Természetesen! Én úgy fogalmaznék: a közös munka folytatódik, mert amióta létezik a Sport Televízió, kettőezer óta egy hároméves időszak kivételével mindig a magyar foci közvetítőcsatornája voltunk. Érdekesség egyébként, hogy amikor közvetítettünk, akkor mindig együttműködésben az MTV-vel – mondta a Rangadónak Máté Pál.

– Vagyis az MTVA-val való mostani együttműködés nem kényszer, hanem egymást erősítő kapcsolat?
– Hiszek abban, hogy szükség van a szakmai megközelítésre, a rugalmas műsoridőre, és a mi műsorsávunkra egyaránt. A magyar futball felemelkedéséhez szükség van arra, hogy az egész országban minden érdeklődő láthassa a meccseket, tehát szerintem mindkét félre szükség van ebben az esetben. Egyébként nem csak a magyar bajnokságot, hanem sok minden mást, például a válogatott mérkőzéseket is közösen közvetítjük a Magyar Televízióval, jó példa erre a pénteki, Csehország elleni, prágai találkozó. De közvetítjük az Európa-bajnokságot is, erre is büszkék vagyunk, tehát ez egy nagyon komplex együttműködés.

– A Sport TV részéről lesznek jelentős változások az elmúlt néhány évben megszokott struktúrához képest?
– A szerződés aláírása egy örömteli pillanat számunkra. Nemrég meghosszabbítottuk a spanyol közvetítési jogokat, amelyek így kettőezer-tizenötig vannak nálunk. Most kettőezer-tizenhatig meghosszabbítottuk a magyar közvetítési jogokat is, ez most pont a levegővételnek, a szusszanásnak az ideje. Az elmúlt időszakban jócskán bizonyítottuk, hogy mindig a műsoraink fejlesztésére törekszünk, és a nézők számára egyre érdekesebb tartalmat kínáljunk. Erre jó bizonyíték a Harmadik Félidő, a magyar bajnokság összefoglalója. Nem szeretem ezt a szót, de mondjuk, hogy showműsor, ami a Fieszta a spanyol bajnokság esetében. Ez egy kicsit lazább, kötetlen, szándékunk szerint mosolygós összefoglaló műsor, ahol azért szakvélemények hangzanak el, elemzések láthatók, az összes gól mellett a háttérbe is bepillantást nyerhetnek a nézők.

– A spanyol és a magyar futball mellett várható-e más stratégiai jellegű bejelentés?
– Igen, nagyon remélem, hogy még a nyár során tartunk egy olyan sajtótájékoztatót, amelyen arról tudunk majd beszámolni, hogy még mit láthatnak a jól megszokott tartalmak mellett a nézőink. A spanyol bajnokság, a magyar bajnokság, a legrangosabb tengerentúli bokszgálák, NFL, NBA, és akkor remélem, hogy majd összejövünk újra, és folytathatom a sort…

Olvasói sztorik