Hírek

Feljelentette magát a Kecskemét

Balog Szabolcs Marcel jogosulatlan szereplése miatt a Kecskeméti TE saját magát jelentette fel!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottságának legfrissebb határozata értelmében a Ferencváros–Kecskemét bajnoki mérkőzés eredményét (2-1) törlik és a találkozó három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a Ferencváros javára írják. A határozat egyelőre csak elsőfokú, ám több érdekes kérdést is felvet.

A HLSZ információi szerint a Kecskemét saját maga óvta meg önmaga ellen a mérkőzést, mert Balog Szabolcs Marcell a Zalaegerszeg elleni bajnokin összeszedte ötödik sárga lapját, tehát a Ferencváros ellen nem játszhatott volna. Bármilyen hihetetlen, az alföldiek lépése további büntetéstől óvta meg a klubot!

A faramuci történet lényege, hogy óvás esetén csak az adott mérkőzés három pontját veszik el (0-3-mal), további büntetési tételeket nem alkalmaznak. Ellenben abban az esetben, ha a szövetség hivatalból jár el (óvás nélkül), akkor a hasonló büntetési tétel mellett további egy pont levonását is elrendeli. Így, a joghézagot kihasználva az önóvással pontveszteség nem érte a kecskemétieket.

További kérdéseket vet fel, hogy az MLSZ hivatalos adatbázisából nem derül ki a pontos valóság, ugyanis abban a Cegléd színeiben, korábban szerzett négy sárgája nem szerepel, amikor rákeresünk a „Csapat játékosai mikor kaptak lapot (más csapatban kapott is)” opcióra.

Egyébként érdekes kérdés, hogy a más-más osztályban szerzett lapok vajon miért adódnak össze? A HLSZ információi szerint tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az MLSZ a bármelyik felnőtt csapatban szerzett lapokat összeadja, ám például az NB I-es csapatok másod-, vagy harmadosztályú együttesei nem számítanak felnőttnek, azok tartalék csapatok, tehát amit ott kap egy játékos, az nem adódik össze az NB I-es lapjaival.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik