Hírek

Felemás ez a tanulóév…

Vincze István: „Ki lehet jelenteni, hogy mit szeretnénk, de majd a színpadon, harminc fordulón keresztül eldől!”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly óta új vezetőség irányítja a tatabányai klubot és a csapatot egyaránt. Már egy évvel ezelőtt kijelentették, hogy első idényüket tanulóévnek szánják, és a kezdeti időszak tanulságaival felvértezve magukat, a második esztendőben célozzák meg a feljutást az NB II Nyugati-csoportjából. Nyáron alaposan megváltozott az együttes játékoskerete, és télen is jöttek-mentek néhányan, Vincze István és Kiprich József vezetésével azonban végig ott volt az élmezőnyben a Duna FC Tatabánya, bár a feljutás az MTK egyeduralma miatt valóban nem kerülhetett szóba. Vincze István szakmai igazgató a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, az NB II-vel az a legnagyobb baj, hogy nincs akkora értéke, mint az élvonalban, és leértékelődnek a játékosok.

– Milyen volt az új vezetés tanulóéve?
– Titkon abban bíztunk, hogy ott leszünk a dobogón. Ha nyertünk volna Veszprémben, akkor lőtávolon belül lennénk, de még így sem mondtunk le róla – közölte a Rangadó.hu megkeresésére Vincze István. – Felemás ez a szezon. A legszörnyűbb, hogy ősszel és tavasszal is voltak jó periódusaink, ott voltunk a második helyen. Aztán jött egy olyan széria, amikor rangadókat buktunk. Egy-nullára vezettünk a Gyirmót, a Kozármisleny és az MTK ellen is, de egyéni hibákból gólokat kaptunk. Ez fájó dolog, ahogyan a pontlevonás is.

– A pontlevonással kapcsolatban mik a tanulságok?
– Nagyobb odafigyelésre van szükség! Minden adminisztratív folyamat el lett indítva a külföldi játékosunkkal kapcsolatban. Ez fontos dolog, de még a bírók sem vették észre a hiányosságot. De nem ezen múlt. Sok volt a hazai pályán elhullajtott pont. Tisztelték a Tatabányát, mert idejöttek, és védekeztek ellenünk, az volt az elsődleges céljuk, hogy ússzák meg, mi pedig nem mindig tudtuk feltörni a masszív védelmeket.

– A következő idényben hogy alakul a háttér?
– Alakulóban van szerintem, ahogyan a játékoskeret is. Látjuk, kik azok, akikkel tényleg képesek leszünk a feljutásért játszani. Jövőre a Gyirmót, a Zalaegerszeg és a Tatabánya küzd majd az első helyért. A tervek szerint, persze. Jók ezek a célok, de a pécsi példa is mutatja, hogy kimondani egyszerű, megvalósítani azonban nehéz! Ott is mennyi idő után sikerült összehozni olyan csapatot és olyan szakmai stábot, amellyel teljesítettél a célt… Ki lehet jelenteni, hogy mit szeretnénk, de majd a színpadon, harminc fordulón keresztül eldől!

– Az egycsoportos NB II-ben tehát már nem venne részt a Tatabánya…
– Érdekes, ezt az egycsoportos ötletet sokan ellenzik! A tulajdonosnak kell eldöntenie, meddig tart a türelem. Az NB II-vel az a legnagyobb baj, hogy nincs akkora értéke, nem foglalkoznak vele annyit az újságok, nincs annyi tévéközvetítés, mint az élvonalban, és leértékelődnek a játékosok.

Olvasói sztorik