NB II

Gólokba kerülhet Kiprich korrektsége!

A tatabányai Weitner Ádám a megállapodás szerint nem játszhat a Gyirmót elleni rangadón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Összekülönbözött Soós Imre edzővel, ezért távozott a Gyirmót csapatától a 29 éves támadó, Weitner Ádám, aki maradt az NB II Nyugati-csoportjában, hiszen a Duna FC Tatabányához került. Az akklimatizálódással nem akadt gondja, ezt mutatja, hogy a tavaszi időszakban már négy gólt szerzett, legutóbb a BKV Előre elleni meccset döntötte el két találatával. A hétvégi, 21. fordulóban éppen a Gyirmót látogat a tatabányaiakhoz, de a Rangadó.hu érdeklődésére Weitner elmondta, hogy ő legfeljebb a lelátóról nézheti a rangadót, klubváltásakor ugyanis mostani edzője, Kiprich József tett egy ígéretet, amelyet most korrekt módon be is tart…

– A góltermelés arra enged következtetni, hogy nagyon gyorsan sikerült beilleszkednie!
– Nem volt nehéz, hiszen jó csapatba mindig könnyebb beilleszkedni – mondta a Rangadó megkeresésére Weitner Ádám. – Az első meccs előtti napon érkeztem, másnap már játszottam és gólt is tudtam rúgni, ez a szerencsének is köszönhető, illetve annak, hogy gyorsan befogadtak, és Kiprich József edzővel sokat dolgoztunk együtt korábban, tehát tudom, mit játszik a csapata.

– Milyen érzésekkel várja a szombati, Gyirmót elleni meccset?
– Rossz érzésekkel, mert nem játszhatok! Jól megy a játék, élvezem a bizalmat Tatabányán, de volt egy megállapodás, amely szerint korábbi csapatom ellen mégsem léphetek pályára. Az akkori edzővel nézeteltérésem, összetűzésem volt Gyirmóton, közölte, hogy én nála nem játszhatok! A tulajdonos nem akart elengedni, de mivel jó a kapcsolata Kiprich Józseffel, végül abban maradtunk, ha mindenképpen el akarok menni, csak ide jöhetek. Jelenlegi edzőm pedig korrekt ember, bár nem kölcsönbe, hanem végleg jöttem ide, de betartja, amit ígéret, ezért nem játszhatok.

– A tabella jelenlegi állása alapján a mostani szezonban az ezüstérem megszerzése lehet a célkitűzés. Marad jövőre is?
– Úgy néz ki, hogy az MTK megnyeri a csoportot, tehát ebben a szezonban nincs rajtunk nyomás és teher, jobb is így játszani. Ki lett mondva, hogy jövőre kell feljutnunk, az idei amolyan próbaév, amely során kiderül, hol kell még erősíteni, mi az a plusz, amit még hozzá kell tenni, hogy jövőre tényleg aranyesélyes csapatunk legyen. A dobogó az elvárt cél, és most jobb formában is vagyunk, mint a Gyirmót, de hosszú a bajnokság, messze még a vége. Másfél évre állapodtunk meg, de megbeszéltük, hogy nyáron újratárgyaljuk.

– A Gyirmót marad, és vélhetően érkezik a Zalaegerszeg, úgyhogy jövőre sem lesz egyszerű a feljutás nyugatról!
– Mikor volt egyszerű? Tavaly könnyebb dolgunk lett volna a Gyirmóttal, szerintem a legjobb focit mi játszottuk, mi voltunk a legjobb csapat, végig vezettünk, de a végén elbuktuk. A következő szezonban ki tudja, hogyan változnak az erőviszonyok. A Gyirmót biztosan be fog jelentkezni az aranyéremért, a Tatabánya szintén. Zalaegerszegen ki tudja, milyen változások lesznek, hiszen ha egy csapat kiesik az élvonalból, annak mindig nehéz visszakerülnie. Az MTK-nak most azért is volt könnyebb dolga, mert Gyirmótra új edző érkezett, és éreztük, hogy játékban és gólokban sem voltunk olyan jók, mint korábban. Ez igazán most körvonalazódik. Az MTK-nak is lesz holtpontja, ráadásul a kupában is érdekelt, de az előnyét már nem lehet behozni.

Olvasói sztorik