Hírek

Elutasították a Győri ETO fellebbezését

Elutasította a Győri ETO FC fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Így érvényben marad az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi határozata, amelynek értelmében a csapat két évig egy alkalommal nem indulhat a kontinentális kupákban – írja az MTI.
A CAS döntése – amelyet a győriek szerdán, sajtótájékoztatón jelentettek be – azt jelenti, hogy ha az ETO az OTP Bank Ligában másodikként vagy harmadikként zár, akkor a negyedik (jelenleg a Budapest Honvéd) is indulhat majd az Európa Liga selejtezőjében.
– Megkaptuk a lausanne-i székhelyű Sportdöntőbíróság döntését, amely szerint elutasította klubunk fellebbezését és helyben hagyta az UEFA ítéletét, amellyel az európai szövetség csapatunkat kizárta a következő kupasorozatból – mondta Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezető igazgatója, aki felolvasta a CAS indoklásának egy részét, amely szerint a klubokra az UEFA szabályai, és nem az Európai Unió törvényei az irányadóak.
– Az ügyben megbeszélést folytattunk klubunk tulajdonosával, Tarsoly Csabával – tette hozzá Klement. – Az álláspontunk szerint tovább küzdünk az igazunkért. A törvény szerint először a svájci szövetségi választott bírósághoz kell fordulnunk és csak a következő állomás lehet az Európai Bíróság. Ez a döntés a következő évi európai kupaindulásunkat már nem befolyásolja, erkölcsi és anyagi elégtételt azonban kaphatunk.
Az UEFA fellebbviteli bizottsága korábban két évre, de legfeljebb egy részvételre kizárta a Győrt az európai kupasorozatokból, valamint helybenhagyta az első fokon kiszabott 50 ezer eurós pénzbírságot. Az UEFA szerint a magyar együttes úgy játszott az Európa Liga 2010–2011-es selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben a szövetség licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget.
A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát (50 ezer eurót) addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla. Az ETO szerint a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették a tartozást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik