Hírek

Pénteken tárgyalják az ETO-ügyet

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken tárgyalja a Győri ETO FC beadványát, amelytől azt reméli a klub, hogy a szervezet felülbírálja az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) határozatát.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

– Az általunk megbízott spanyol ügyvéd januárban benyújtotta a fellebbezését – mondta Klement Tibor, a klub ügyvezetője. – Az írásos anyag ötvenoldalas, százkilencvenkét pontból áll. Ezenfelül a beadvány tartalmazza Szabó István független könyvvizsgáló szakvéleményét, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség írásos nyilatkozatát is. A fellebbezést kilenc példányban kellett beadni.

A magyar küldöttség péntek reggel utazik a svájci városba, ahol 11 órától ülésezik a testület. Klement mellett tanúként a Győri ETO FC Kft. könyvvizsgálója és az MLSZ illetékesei is jelen lesznek. A győri sportvezető azt nem tudta megmondani, hogy a CAS már pénteken nyilvánosságra hozza-e döntését, vagy csak később teszi meg.

Az UEFA fellebbviteli bizottsága korábban két évre – de legfeljebb egy részvételre – kizárta a Győrt az európai kupasorozatokból, valamint helybenhagyta az első fokon kiszabott 50 ezer eurós pénzbírságot. Az UEFA szerint a magyar együttes úgy játszott az Európa Liga 2010–2011-es selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben a szövetség licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget.

A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát – 50 ezer eurót – addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla. Az ETO szerint a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették a tartozást.

– Bízunk abban, hogy a CAS felmenti a klubunkat, de legrosszabb esetben is felfüggeszti a nemzetközi kupából történő kizárást. Amennyiben nem így lesz, tovább küzdünk az igazunkért az Európai Bíróságon – mondta Klement Tibor.

A Győr számára azért is fontos a mostani ítélet, mert jelenleg második, Európa Liga-indulást érő helyen áll az OTP Bank Ligában. Ráadásul még a Bajnokok Ligája-szereplés is elérhető, mivel csak két pont a hátránya a listavezető Debrecennel szemben – írja az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik