Hírek

Cél a stratégiai feladatok végrehajtása

Rangadó
Rangadó

2012. 05. 16. 10:31

A főtitkár leszögezte: az MLSZ stratégiája nyolc-tíz évre meghatározza, mik a vezetőség elképzelései.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy kedden beszámoltunk róla, a Magyar Labdarúgó Szövetség megtartotta rendes éves küldöttgyűlését, Telkiben. Utána a vezetőség a sajtó képviselőinek rendelkezésére állt. Dr. Csányi Sándor elnök fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az elmúlt évben az MLSZ pénzügyi stabilitása helyreállt, s megvannak a források az elkövetkező évek fejlesztéseihez is.

– Az infrastruktúra és az utánpótlás-nevelés terén is van előrelépés – mondta a szövetség első embere, akit 2010-ben választottak meg. – A profiligában jobb meccseket vélek látni, ez persze szubjektív kérdés, a szakemberek jobban meg tudják ítélni, de szerintem jobb a bajnokságunk, mint korábban volt. A válogatott szereplését nem ítélem rossznak, bár a Lengyelország és a Bulgária elleni meccseken mutatott játék színvonalával nem voltam teljesen elégedett, az Európa-bajnoki selejtezők eredményeivel igen. Bízom benne, hogy a hátralévő három felkészülési mérkőzésen sikerül úgy összerakni a csapatot, hogy eséllyel vegye fel a versenyt a világbajnokságra való kikerülésért.

Csányi leszögezte, hogy az a pénz, ami a magyar futballba érkezik, elsősorban nem a profi klubokhoz kerül, hanem az infrastruktúra fejlesztésébe, amely az elmúlt húsz évben csak visszafejlődött, a pályák száma csökkent.

– Egy héten belül benépesedik egy-egy új pálya, amely odavonzza a gyerekeket, lehetőségek nyújt számukra, hogy egészséges életmódot folytassanak – magyarázta a bankvezér-futballelnök. – A fiatalok létszámának növekedése azt mutatja, van igény a magyar futballra. Az MLSZ apparátusa hatékonyan, jól és költséghatékonyan dolgozott, e nélkül lehetetlen lett volna ennyi pénz áramoltatását és szabályszerű elszámoltatását megoldani.

Vági Márton főtitkár úgy fogalmazott: rengeteg dolog történt a magyar labdarúgásban az elmúlt két évben, de ezek közül nem minden látszik.

– Sok munkát végeztünk, jót és hibásat is, sokkal több dolog történt, mint amiről ma be tudtunk számolni – magyarázta a főtitkár. – Nagyon sok olyan dolog van, ami hozzájárult ahhoz, hogy a fejlődés elinduljon. Az MLSZ stratégiája nyolc-tíz évre meghatározza, mik az elképzeléseink. A következő közgyűléseken az elnöki beszámolók már arról fognak szólni, hogy a stratégiai feladatok végrehajtása hogy halad.

A világ labdarúgásának szereplői, döntéshozói itt lesznek Magyarországon a jövő heti, budapesti FIFA-kongresszuson. Erről Berzi Sándor beszélt a közgyűlést követően.

– Harmadik alkalommal rendezhet hazánk ilyen eseményt 1909 és 1930 után, tehát az akkori tapasztalatokat sajnos nem nagyon tudjuk felhasználni – mondta a szövetség alelnöke. – Méreteiben is más ez a rendezvény, amely a világfutball legnagyobb adminisztratív eseménye. Kétszáznyolc tagország képviselői vesznek rajta részt, a szervezés egy éve kezdődött. A FIFA szakemberei vasárnap óta itt vannak, hiszen sok más esemény is szerveződik a kongresszus köré, ilyen az orvosi konferencia, illetve a végrehajtó bizottság ülése.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

TALLINN, ESTONIA - AUGUST 15: Karim Benzema of Real Madrid jumps over a tackle from Stefan Savic of Atletico Madrid during the UEFA Super Cup between Real Madrid and Atletico Madrid at Lillekula Stadium on August 15, 2018 in Tallinn, Estonia.  (Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.