Hírek

Dél-kelettől észak-nyugatig

A Győri ETO-ról nem szívesen beszél, de a Pápának és a Békéscsabának nagyon szurkol.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szinte hihetetlen, de a közelmúltban már 47. születésnapját ünnepelte Baji Tamás, a Békéscsabai Előre FC egykori legendás kapusa! Részese volt a klub történelmi sikerének, az 1988-as Magyar Népköztársasági Kupa-győzelemnek, aztán a másodosztályban is védte a viharsarkiak kapuját, majd az 1994-es élvonalbeli bronzérem megszerzéséből is tevékeny részt vállalt. Tíz bajnoki idényen át védett a felnőtt csapatban, ezzel a kapusok között rekorder a csabai egyesületnél. Később a Győr, majd a Pápa játékosa volt, az NB I-ben összesen több mint száz alkalommal lépett pályára.

Jelenleg Győrben él, de ha teheti, ott van a Lombard FC hazai meccsein, és természetesen a békéscsabaiak szereplését is figyelemmel kíséri. Mivel jelenleg mindhárom csapat éles helyzetben van az első-, illetve a másodosztályban, kíváncsiak voltunk, hogy látja egykori együttesei mostani szereplését a kiváló hálóőr.

– A Győr számára elúszott a bajnoki cím, de az ezüstért is keményen küzdeni kell!
– Őszinte leszek: mivel Pápán együtt dolgoztam Csertői Auréllal, még csapattársa is voltam, eléggé megviselt, amikor elküldték Győrből. Ő mindig bizonyította, hogy jó edző. Számomra ez már nem ugyanaz a csapat. Némileg talán mögé is tudok látni a dolgoknak, ezért az ETO-val kapcsolatban nem nagyon foglalnék állást, mert csak az érzelmi indokaimat tudnám mondani.

– A kiesés ellen küzdő Lombard mostanság sikeresebb idegenben, mint odahaza…
– Remélem, az ellenfeleknek nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez a játékoskeret ragyogóan alkalmas a kontrajátékra. De otthon, például a Zalaegerszeggel szemben ezt nehéz volt játszani, mert az ellenfél masszív védekezés mellett próbált a viszonylag jó támadószekciójával eredményt elérni. A Ferencváros otthonában egy-két gyors elfutásból sikerült veszélyes lehetőséget kialakítania a csapatnak, ennek köszönhető a győzelem, de ugyanígy a Debrecen elleni döntetlen sem a véletlen műve volt. A gyors játékosaik nem annyira jók a pozíciós játékban, otthon ezt nyögik.

– Tagja volt a legendás békéscsabai csapatnak, amely éppen idén ünnepli fennállása századik évfordulóját!
– Volt szerencsém abban az időszakban ott játszani, amikor kupagyőzelmet és bajnoki bronzérmet ünnepelhetett a klub. Küzdöttem kiesés ellen és bajnoki címért is, tehát olyan időszakban védtem ott, amely eléggé megmaradt a szurkolók emlékezetében. Jelenleg keleten az Eger olyan tavaszt produkál, amihez fogható nem sok van a másodosztályban. Talán pont a Pápa csinált ilyet, abban a szezonban, amikor végül másodikként, a Gyirmót helyett feljutott. Egerben a téli felkészülés során a játékosállomány megerősítése jól sikerült. Békéscsabán nem tudtak ilyen jól igazolni, pedig ha a jelenlegi keretet egy-két poszton felturbózták volna, alkalmas lenne az élvonalba kerülésre. Most látszik, hogy elfáradt a csapat, hiszen nem tervezték a feljutást. A középmezőny elejére várták az együttest, de evés közben jött meg az étvágy. Igen ám, de a kulcsmérkőzéseken nem jöttek az eredmények, sok volt a döntetlen.

Olvasói sztorik