Hírek

Először nyert a Zalaegerszeg!

Egy héttel azután, hogy matematikailag is kiesett az OTP Bank Ligából, megszerezte idénybeli első győzelmét a ZTE, amely 1-0-ra nyert Pápán a 26. fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 26. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Zalaegerszegi TE FC 0-1 (0-1)
Pápa, 1300 néző. Játékvezető: Veizer
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Gyömbér – Farkas A. (Szilágyi, 59.), Horváth L. (Arszics, 68.) – Lovrencsics, Seye, Quintero (Inutile 39.). Edző: ifj. Bene Ferenc
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovics, Ganugrava, Hidvégi – Szakály D. (Hervás, 75.), Máté I P., Pál D. (Nicorec, 54.), Brkics – Balázs Zs., Pavicsevics (Vittman, 70.). Edző: Pukner László
Gólszerző: Pavicsevics (12.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az első tíz percben három nagy helyzetet hagyott ki a hazai csapat, ezt a ZTE góllal büntette. A félidő második felében a vendégek futballoztak fölényben, de komoly helyzetek a Pápa előtt adódtak. A második játékrészben a kihagyhatatlant is kihagyta a hazai alakulat, ennek eredményeként a ZTE megszerezte első győzelmét.

– A jelek szerint a pápaiak a nehezebb utat választották. Innen iszonyú nehéz dolguk lesz, hiszen végig ott lesz a nyomukban a Vasas. Kicsit túlbiztosított volt a Lombard, középen három szűrő is játszott, nagyon komoly biztonságra törekedtek, abból akartak veszélyeztetni – mesélte Baji Tamás, a Békéscsaba, a Győr és a Pápa egykori kapusa, aki a bakonyiak legtöbb hazai meccsét a helyszínen tekinti meg. – Ez bejöhetett volna, mert az első tíz percben két nagy helyzete is volt a csapatnak, az egyik kapufa lett. Ha a kettőből csak az egyik bemegy – mert bármelyik bemehetett volna –, máris a Pápa szája íze szerint alakulhatott volna a meccs. Ehelyett Pavicsevics fejese megpattant egy védőn, így Szűcs Lajosnak esélye sem lehetett a védésre, ezzel a ZTE megszerezte a vezetést. A hazaiakat nagyon megzavarta a gól, a középpályán eladták a labdákat, szóval érezhetően a csapatot megfogta a hátrány. A harmincadik perc táján mintha magára talált volna a Pápa, amely kontrázhatott, és arra is építette a játékát, hogy a két gyors csatár megfutja a ZTE védelmet. De a vendégek nem sok területet hagytak. Volt ebből lehetőség is, ám Vlaszák Géza többször is nagyot védett.

Baji Tamás hangsúlyozta, látszott, hogy a második félidőben összeszedte magát a Pápa, de két támadója nagyon magára volt hagyva.

– A Zalaegerszeg játékában is láttam apró finomságokat ezen a közepes, vagy inkább annál alacsonyabb színvonalú meccsen. Ilyen volt Kocsárdi Gergely középpályás-játékának támadó része. Ezzel a Pápa baloldalát sakkban tudta tartani, komoly nyomást tudott gyakorolni – ecsetelte a Rangadó.hu szakértője. – Érdekes volt, hogy a középpályások folyamatosan forogtak be a két ék mögötti szervező pozícióba, a másik kettő ilyenkor inkább védekező pozícióba került. Ez túl sok veszélyt nem jelentett, de a labdát ők is meg tudták tartani. A Pápának több nagy helyzete is volt, de egy idő után átütőerő nem volt az együttesben. A ZTE-nek a gólon kívül viszont alig volt lehetősége. Seye lövését is védte Vlaszák, a szerencse sem pártolta a Pápát. Egy szabadrúgásba is belekapott a vendégek kapusa, pedig megpattant előtte, ám tíz centivel kipörgött a jobb kapufa mellett. Rengeteget változatott volna egy gól, a Pápának lett volna hite, mert a második félidő második felében úgy láttam, már ők sem hitték el, hogy gólt szerezhetnek. A 39 éves kapusok, Magyarország legjobb kapusai közül Szűcs Lajosnak nem volt sok dolga, a gólról nem tehetett. Vlaszák Géza nagy bravúrjaival jelentősen hozzájárult a győzelemhez, sokat köszönhetnek neki a zalaiak.

Baji Tamás kiemelte, a Lombard FC az előrejátékba nem tudott pluszt adni. Hozzátette: látszott, hogy a pápaiak feszültek, a ZTE viszont a tehertől megszabadulva futballozott, de látszott, hogy játékosai nagyon akarnak, tehát részükről sem felszabadult, könnyed játszadozásról volt szó.

Olvasói sztorik