Hírek

Egy szavuk sem lehet!

A döntetlenkirály Kaposvári Rákóczinál örülnek a Honvéd elleni iksznek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy pestiesen mondani szokás, a somogyiak valószínűleg nem szakadtak meg a röhögéstől, amikor a Honvéd otthonában, már a meccs elején, alig több mint tíz perc elteltével kiállították egyik kulcsemberüket, Graszl Károlyt. Úgy tűnt, az igencsak véleményes piros lap, és a védő kiválása miatt a Rákóczinak végleg fel kell adnia támadási és gólszerzési terveit, ám ez mégsem így történt. Olykor előremerészkedtek a kaposváriak, de természetesen a biztonságot tekintették elsődlegesnek.

A röhögésre visszatérve: a kispestiek első kihagyott büntetőjét követően valószínűleg fellélegeztek, de másodiknál viszont nem elképzelhetetlen, hogy már mosolyogtak is, hiszen ezt a burleszkparádét Charlie Chaplin is megirigyelhetné! A somogyiak szemszögéből a lényeg persze a megszerzett egy pont, bár a tabella állása miatt megnyugvásra így sem lehet okuk. 28 ponttal rendelkeznek, a kiesőhelyen álló Vasasnak pedig 24 van. A Kaposvár a bajnoki hajrában a Haladással, a Vasassal és a Zalaegerszeggel találkozik, nem véletlenül nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére a fiatal támadó, a PMFC ellen győztes gólt szerző Balázs Benjámin, hogy egyelőre a saját kezükben van a sorsuk, és azt szeretnék, hogy ez így is maradjon!

– Bár továbbra is kiesésveszélyes helyzetben vannak, a Kispesten szerzett egy ponttal nem lehetnek elégedetlenek…
– Elég hamar hátrányba kerültünk, utána az volt a célunk, hogy mindenképpen pontot szerezzünk – mesélte a Rangadó megkeresésére Balázs Benjámin. – A kontrákra építkeztünk, és voltak is helyzeteink, sok energiánk elment védekezéssel, lehet, hogy ezért sem sikerült betalálnunk. Összességében egy szavunk sem lehet, a Honvéd két tizenegyest is kikapott, így örülünk az egy pontnak.

– Két győzelem és egy döntetlen a közelmúltbeli mérlegük, mégsem lélegezhetnek fel egyelőre!
– Amikor a Pécs ellen nyertünk, számunkra jól alakultak az eredmények, most viszont nem, mert a Pápa és a Vasas is győzött, tehát mindenképpen pontot kellett szereznünk. Nincs lefutva a kiesés-bennmaradás kérdése, meg kell harcolnunk a sikerért a továbbiakban is.

– A Haladás a következő ellenfél, amely egy ötös gurított a Paksnak…
– Olvastam a Haladás-edző nyilatkozatát, azt mondta, megpróbál több fiatalt játszatni ellenünk. Nem biztos, hogy ez jó nekünk, hiszen ha a fiatalok bizonyítani szeretnének, száz százalékot fognak nyújtani!

– Amiből régebben vereség, vagy döntetlen lett, abból mostanság győzelem! Mi változott?
– Egyre jobban tudunk egymásért küzdeni, és a bajnokság vége felé jön ki a szerencsénk. A Pécs ellen egy-nullára vezettünk, a vendégek kapufát lőttek, de sikerült nyernünk. Ilyen helyzetben, a meccsek végén korábban mindig kaptunk egy gólt.

Olvasói sztorik