Hírek

Óriási kaposvári hajrá!

A Kaposvár hazai pályán 3-2-re nyert a Diósgyőr ellen az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Diósgyőri VTK 3-2 (0-1)
Kaposvár, 2500 néző. Játékvezető: Becséri
Kaposvár: Hajdúch – Zsók, Okuka, Bank, Jánvári – Diallo, Horváth T., Addo (Szafarics, 77.), Balázs B. (Haruna, 67.) – Ndiaye (Graszl, 89.), Grumics. Edző: Sisa Tibor
DVTK: Rados – Vági, Gal, Nagy T. (Rakovics, 69.), Frizoni – Tisza, Abdouraman (Arze, 83.), Fernando, Sekour, Luque (Gohér, 90.) – Seydi. Edző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Ndiaye (tizenegyesből 59., 86.), Grumics (91.), illetve Sekour (32.), Tisza (72.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A bennmaradásért küzdő kaposváriak az első félidőben többet birtokolták a labdát és gólhelyzeteket is kialakítottak a diósgyőri kapu előtt. A meccs elején Grumics puskázott el egy óriási lehetőséget, mert nem csak a diósgyőriek kapusa, hanem a kapu felett is átemelte a labdát. A folytatásban a játékvezető nem adott meg egy jogos, kezezés miatt járó tizenegyest a somogyiaknak. Hiába uralta a játékot a házigazda, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, és előnnyel mehettek a szünetre (0-1).

A második játékrészben a hazai egyenlítés után a gólszerző, Ndiaye kihagyott egy óriási helyzetet, majd Tisza Tibor pazar egyéni villanása révén ismét előnybe került a borsodi együttes. A hajrá rendkívül izgalmas volt, Haruna nagy helyzetben fejelt a kapu mellé, majd Diallo és Ndiaye remek egyéni teljesítménye újra egyenlítést ért a Rákóczinak. A hazaiak harcos játékkal a maguk javára fordították az eredményt, a slusszpoént egy pontos és erős szabadrúgás jelentette, a kipattanót Grumics értékesítette (3-2).

Feltűnő volt a következetlen játékvezető sok tévedése, valamint az, hogy ismét nagyon sok külföldi volt a pályán.

– Úgy kezdett a Rákóczi, ahogy számítottunk rá, ahogy hazai pályán kell! Magukhoz ragadták a kezdeményezést, az első húsz percben helyzeteket dolgoztak ki, és náluk volt a labda – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Köves Roland, a Siófok és a Kaposvár egykori játékosa, a Rákóczi Stadion létesítmény-vezetője, a hazai klub ututánpótlásedzője. – Aztán megszerezte a vezetést a Diósgyőr, és a szünetig meg is tartotta. A második félidőben a Kaposvár a szívét lelkét kitette, a tabellán elfoglalt helyezése miatt is mindent egy lapra feltett. A DVTK érzésem szerint egy kicsit megnyugodott a vezetés birtokában, de a hazaiak akkor is küzdöttek, nem adták fel, azt tartották szem előtt, hogy minden meccs addig tart, amíg a bíró le nem fújja! A végén megérdemelten szerezte meg a győzelmet a Rákóczi egy izgalmas, nézőcsalogató meccsen. Persze, ennek akkor lesz igazán nagy értéke, ha a következő fordulóban, idegenben sikerül pontot szerezni a Debrecen ellen. Kemény meccs volt, de az egy-egy elleni párharcok fontosak, hiszen ha levesznek egy játékost, létszámfölénybe kerülhet a támadócsapat. Erre nyilván jól felkészítette az együttest Sisa Tibor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik