Hírek

A Ferencváros húsvéti feltámadása

A Ferencváros kétgólos hátrányból fordítva győzött a sereghajtó, és a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Zalaegerszeg vendégeként az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 23. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Ferencvárosi TE 2-3 (1-0)
Zalaegerszeg, 4300 néző. Játékvezető: Bognár
ZTE: Jahics – Pál A., Bogunovics, Szalai, Hidvégi – Kocsárdi, Máté I P., Ganugrava (Hervas, 77.), Szakály D. – Balázs Zs. (Pavicsevics, 71.), Brkics. Edző: Prukner László
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovics, Busai (Lisztes, a szünetben; Hakola, 58.) – Józsi, Junior (Sváb, a szünetben), Kulcsár D. – Simics, Pölöskey. Edző: Détári Lajos
Gólszerzők: Kocsárdi (tizenegyesből, 42.), Máté I P. (57.), illetve Simics (61.), Hakola (71., 92.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A Ferencváros játszott enyhe mezőnyfölényben, a ZTE azonban gyors ellentámadások révén többször veszélyes akciókat vezetett. A nagy helyzetek a zalaiak előtt adódtak, akik végül tizenegyesből megérdemelten jutottak előnyhöz az első 45 perc alapján. Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a Ferencváros, ennek ellenére a Zalaegerszeg növelte előnyét. A fővárosiak azonban gyorsan egyenlítettek, sőt az utolsó percben kicsikarták a győzelmet is!

– Ez a Fradi-szív volt! Nagyon boldog vagyok! Kettő-nullnál nagyon kivoltam már, de nem érzetem egy pillanatra sem, hogy feladták volna – mondta boldogan a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Mihály. – Ez a fordítás mentális felkészültséget is feltételez. Ez akármilyen csapat ellen nagy bravúr, jó volt nézni őket. Ismerem jól Dömét, hiszen csapattársam és edzőm is volt. Jól választja ki az embereket, és azokat a légiósokat, akik nem illettek ebbe a miliőbe, nem érezték át, mit jelent a Ferencvárosban futballozni, könyörtelenül kiszórta. Jól ismerem őket, sokat vagyok a csapat mellett, profi mentalitású, jó szellemiségű játékosokat választottak ki, olyanokat, akik beleillenek a Fradi-családba.

A Ferencváros egykori kiváló játékosa, a Budaörs jelenlegi edzője a vesztes csapatról is szólt néhány jó szót.

– A zalaegerszegieket nagyon sajnálom, szimpatikus csapatuk van, hihetetlen, milyen rossz szériában vannak, de most nem tudtam szurkolni nekik. Ahogy láttam, Prukner Lászlónál most szakadt el a cérna – folytatta Szűcs Mihály. – Jó iramú, változatos, nyíltsisakos, élvezhető meccs volt. Az ilyen focinak vagyok a híve, nem annak, amikor beállnak bunkerbe. Persze, rengeteg hibára is szükség volt védekezésben mindkét csapat részéről, hogy sok helyzet alakuljon ki.

Másik szakértőnk, az FTC, illetve a ZTE korábbi pályaedzője, Vass László is a zalaegerszegiek dicséretével kezdte értékelését.

– Minden megtettek, hogy nyerjenek, de a Fradi is sok mindent megtett, hogy a Zete vezessen – mondta a Rangadó megkeresésére a szakember. – A Ferencváros értékelhetetlen, kritikán aluli, nem NB I-es szintű védekezést, önveszélyes játékot produkált az első félidőben. A középpályások nem álltak közel az indító emberekhez, a védők kitolták a falat, így hatalmas szabad területek voltak. Ez nagy hiba, csoda, hogy megúszták két kapott góllal, hiszen Brkics és Balázs Zsolt is szerezhetett volna fejenként még kettőt.

A fővárosiak második és harmadik gólját a finn Juha Hakola szerezte, aki a csere cseréje volt, hiszen a Busai Attila helyett a szünetben pályára küldött, de az 58. percben megsérült Lisztes Krisztián helyett lépett pályára.

– Hatalmas szerencse is kellett a ferencvárosiaknak, hiszen ha Lisztes nem sérül meg, az életben nem nyernek – közölte Vass László. – Egyébként nem tudom, hogy képzelik el Lisztes játékát, hiszen le van lassulva, már nem igazán tud hozzátenni a csapat teljesítményéhez. De megúszták ezt is, jött a kényszercsere, Hakola, aki lőtt két gól, és sok faultot is kierőszakolt. A háromvédős rendszer eddig jól működött, most abszolút nem, mert a hazaiak lefutották, szétzilálták a vendségeket.

A ZTE nem először veszít előnyről, és nem először veszít kétgólos előnyről sem. Adódik a kérdés: 2-0-nál nem kellett volna jobban visszaállnia a ZTE-nek?

– A zalaiak kicsit visszavehettek volna, taktikusabbak lehettek volna, de akkor még jobban magára húzzák a vendégeket, akik még veszélyesebb helyzeteket alakítanak ki. A Ferencváros dominált, ellenfele fölé kerekedett kondicionálisan és lélektanilag is, a ZTE csak elvétve tudott ellentámadást vezetni – zárta értékelését Vass László.

Olvasói sztorik